iPhone-urile sunt utilizate de catre oamenii instariti, terminalele Android de catre persoanele cu venituri mici

  O harta interactiva cu informatii bazate pe geolocalizarea tweet-urilor publicate pe reteaua de socializare Twitter si coroborarea celor informatii cu baza de date GNIP, ne dezvaluie unde anume se utilizeaza cele mai multe iPhone-uri, terminale Android si terminale BlackBerry. In SUA iPhone-urile sunt utilizate cel mai adesea in zonele oraselor in care locuiesc persoane instarite, in timp ce majoritatea utilizarii facute de pe terminale Android a fost geolocalizata la periferii, sau in zone unde locuiesc persoane cu venituri mici spre medii, de aici tragandu-se concluzia ca iPhone-urile sunt utilizate de catre oamenii “cu bani”, iar terminalele Android de catre cei saraci.

  In Europa situatia nu este absolut deloc diferita, majoritatea celor care utilizeaza terminale iPhone locuind in statele dezvoltate, Spania fiind o exceptie, acolo majoritatea celor care folosesc Twitter avand interminale Android si BlackBerry. Fiind o zona in care producatorii de terminale Android, Symbian si Windows Phone au avut intotdeauna o pozitie puternca, era normal ca iPhone-urile sa aiba zone in care gradul de utilizare este mic, iar acelea se regasesc in statele europene aflate in curs de dezvoltare.

  La final ramane Romania, in tara noastra majoritatea celor care utilizeaza geolocalizarea Twitter-ului locuind in orasele mari, iar aici gradul de utilizare este impartit. In Bucuresti majoritatea folosesc iPhone-uri, in Cluj tendinta pare sa fie spre terminalele Android si per total in Romania exista oricum mai multe terminale Android decat iDevice-uri, deci nu are rost sa facem o dezbatere pe tema aceasta. Toate informatiile trebuie privite ca fiind partiale, deoarece ele se bazeaza pe geolocalizari facute de oameni, lucru pe care putini il fac.