Best Buy retrage 5100 de baterii pentru MacBook-uri din cauza unui risc de incendiu

  Best Buy, unul dintre cei mai mari retailer din SUA, a initiat un program prin care retrage 5100 de baterii pentru MacBook-uri care au fost oferite in schimbul altora stricate, ori ineficiente. Programul a fost initiat deoarece 13 accidente au avut loc in ultimele luni in SUA, bateriile respective au fost implicate in accidente, ele luand foc din senin si afectand MacBook-urile utilizatorilor. Acum cei de la Best Buy incearca sa evite producerea unor viitoare accidente, a inceput sa sune clientii care au cumparat bateriile de schimb si le ofera un voucher egal cu valoarea achizitiei, ori o alta baterie care nu are defect de fabricatie.

Best Buy is recalling 5,100 replacement batteries for the MacBook Pro due to a fire risk.  The U.S. Consumer Product Safety Commission said Wednesday that there have been 13 reports that the battery caught fire. One consumer suffered a serious burn on the leg. Best Buy Co. is voluntarily recalling both black and white ATG lithium-ion replacement batteries for the notebook computers. The batteries were sold online or shipped to customers through its Geek Squad services from September of 2008 through June of 2012 for about $50.

  Problema afecteaza doar MacBook-urile vandute de catre Apple in trecut, acum indisponibile in magazinele companiei, si se pare ca supraincalzirea in timpul incarcarii ar fi generat accidentele clientilor. Asemenea accidente nu se intampla des, insa din pacate produsele multor companii mari au avut probleme cu baterii care se umflau sau luau foc din senin, asa ca miscarea celor de la Best Buy trebuie laudata. Daca ati achizitionat vreo baterie de la retailer in ultimele luni, ar trebui sa il contactati. Din pacate nu se spune din ce lot apartin bateriile cu pricina, deoarece probleme similare ar putea exista si in alte locatii de pe glob.