99% dintre iDevice-uri ruleaza o versiune a iOS care nu este mai veche de 2 ani de zile

  In cadrul WWDC 2013 Apple a afirmat ca majoritatea posesorilor de iDevice-uri ruleaza cele mai recente 2 versiuni ale sistemului de operare si a prezentat graficul de mai sus tuturor celor prezenti in sala. Prin grafic compania Apple ne spune ca 99% dintre posesorii de iDevice-uri ruleaza o versiune a iOS care nu este mai veche de 2 ani de zile, restul de 1% ruland alte verisuni mai vechi. Acum un dezvoltator de aplicatii trebuie doar sa isi concentreze aplicatia pe terminalele care ruleaza iOS 5 si iOS 6 si acopera 99% din intreaga clasa de posesori de iDevice-uri, acest lucru nefiind posibil pe platforma Android, de exemplu.

  Imaginea de mai sus prezinta cat se poate de clar diferentele extrem de mari dintre iOS si Android OS, platforma celor de la Google fiind extrem de fragmentata, dezvoltatorii trebuind sa isi gandeasca aplicatiile pentru minim 4 versiuni diferite ale sistemului de operare. In timp ce iOS 6 este prezent pe 93% dintre iDevice-uri si unii dezvoltatori pot uita linistiti de compatibilitatea cu iOS 5, in cazul Android-ului dezvoltatorii trebuie sa faca aplicatiile compatibile si cu versiunea 2.3.3, desi cea mai recenta versiune este 4.2.x.

  Platforma iOS ofera un enorm avantaj dezvoltatorilor pentru ca este lipsita de fragmentarea prezenta in Android, sau alte platforme, insa pe masura ce Apple va lansa terminale noi, situatia se va complica.

6 COMENTARII

  1. Am un iphone 4 S 32 Gb,acum sunt pe iOS 6.1.3,sincer am trecut la iOS 6 deoarece aveam do not disturb si m-au interesat si hartile de la apple,dar astept sa trec la iO5 5.1.3 a fost cel mai tare parerea mea,facebook se incarca instant pe iOS 5.1.3,bateria tinea mult.
    Acum cu iOS 6.1.3 nu mai tine asa de mult bateria se incinge si pe facebook imi ia mai mult de un minut sa isi faca refresh la newsfeed,am testat cu blocare automata intr-un minut al telefonului si vazand ca se inchide am vazut ca dureaza un minut pana se termina de incarcat pagina de newsfeed.

  2. la iphone 3GS si la iPhone 4 care-i faza ca ruleaza iOS 6? sincer, nu-s nu stiu ce diferente intre iOS 4/5 fata de 6 la astea 2 telefoane -nu au Siri, nu poti face facetime prin 3G, si mai sunt alte chestii – deci practic nu le poti baga la iOS 6 pentru ca ruleaza o versiune light a iOS 6, care nu e prea diferita de iOS 4 ori iOS 5

  3. @Georgescu nu te-ai gandit ca poate fb iti merge greu deoarece viteza la net este mica in zona ta? pe iphone 5 fb se incarca instant, pe iphone 4 pot sa spun ca se incarca in maxim 15s. Nu cred ca vei mai putea trece la iOS 5.x.x vreo data.

  4. Asta nu e asa relevand deoarece involuntar Apple te obliga sa faci update. In primul rand te ataca pe plan psihologic cu 1-ul ala rosu aprins chiar pe setari iar in al doilea rand daca ai probleme cu softul si faci restore ai posibilitatea sa instalezi doar ultima versiune de soft. Nu ai cum sa te intorci la versiuni anterioare. Cateodata e chiar deranjant acest lucru dar compenseaza ei altfel. P.S. iPhone 4 de la versiunea 5 in sus mi se pare ca se misca execrabil, intentionat facut de cei de la apple.

  5. claudiu91 am wifi facut din laptop si viteza conform aplicatiei OOKLA speedtest.net : 9 PING ms, 6.15 Mbps download si 5.32 Mbps upload.
    Sunt de acord cu Matzero si djcata.