Nokia compara posesorii de iPhone-uri cu zombies fara minte (Video)

[youtube]http://youtu.be/jhykBMh5IkQ[/youtube]

  Intr-un nou spot publicitar publicat astazi, compania Nokia ataca posesorii de iPhone-uri, comparandu-i cu zombies fara minte, dorind sa ilustreze faptul ca desi alte terminale mobile ar avea functii mai bune decat iPhone-urile, clientii companiei Apple nu le iau in seama. Nokia promoveaza terminalul Lumia 925 in noul spot publicitar, el fiind construit imprumutand o strategie a companiei Samsung, strategie care a atras atentia lumii intregi anul trecut si care a contribuit la cresterea vanzarilor terminalelor companiei, insa in final a generat si extrem de multe critici.

  Exact ca si in cazul Samsung, atacarea clientilor unei companii denota disperare si nimic mai mult, iar marii producatori ar trebui sa atace terminalele si functiile unui sistem de operare in locul oamenilor pe care doresc sa ii transforme in clienti.

22 COMENTARII

  1. Nu ma pricep in chestii de publicitate. DAR un produs daca e bun nu se fac spoturi publicitare. Adică, are o reclama de lansare, e difuzata de câteva ori si apoi gata.

  2. Nu cred ca Nokia compara utilizatorii de iPhone cu “zombies fara minte”, ci vrea sa zica ca in pozele facute de iPhone, in conditii proaste de iluminare, oamenii arata ca niste zombie cu ochi rosii

  3. intr-o reclama de un minut jumate apare mai mult un produs competitor decat cel caruia i se face reclama, iar toata asta ca sa atace o singura caracteristica…imi miroase a disperare din partea lui nokia

  4. Tin minte de o reclama la un telefon nokia in care cica ar fi fost folosit chiar respectivul telefon pentru filmarea reclamei …. si cand colo apare intr o reflexie unu cu o ditamai camera profesionala de filmat :)) Probabil ca la nokia 925 asta iti da gratis si un Nikon DLSR pt ca doar asa o sa poate face poze mai bune de i5 :)))

  5. E foarte tare reclama, doar ca mesajul nu este pentru 14 ani (media antecomentatorilor de aici). Si da, pozele facute noaptea cu flash pe iPhone arata exact ca baietii si fetele cu ochii rosii din clip. Nu e normal sa speculezi punctele tari ale produsului tau intr-o reclama?….Daca astia din reclama ar avea ceva de zis, ar fi exact comentariile de mai sus…..Macar Nokia nu a copiat absolut nimic de la nimeni. Eventual invers!

  6. Nu stiu cu ce companie de publicitate lucreaza Nokia, dar ar trebui ori sa o concedieze pe aceasta ori departamentul lor care aproba reclamele. La procentul minuscul pe care il are pe piata (si la magazinul de aplicatii si la telefoane), cand face reclame de comparatie ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte daca vrea sa “fure” din clientii celorlalte doua ecosisteme pentru ca daca daca pe mine ma face zombi (sau orice alta aratare) eu n-o sa dau fuga repede in gradina Nokia decat daca sunt retard, iar daca sunt retard atunci Nokia se va alege cu clienti retarzi ceea ce iar nu e convenabil (cel putin doua greseli in aceeasi reclama e foarte mult chiar si pentru o varza ca Nokia)…
    Concluzia? Nokia ar trebui sa-si canalizeze resursele in cu totul alta directie daca vrea sa prinda sfarsitul decadei.

  7. P.S.: pentru cei care au inteles ca de fapt reclama e la pozele care se fac in conditii de iluminare scazuta va spun ca n-are absolut nicio treaba cu asta pentru ca nu se sugereaza niciunde ca tipul din reclama i-ar vedea pe ceilalti printr-o lentila de iPhone (n-are niciun sens); in cel mai rau caz i-ar vedea printr-una de Nokia. Cum spuneam si mai sus, reclama de comparatie e pentru retarzi! No offence!