Apple controleaza 75% din piata de vanzari de muzica digitala

  Scriind pe blogul agentiei Asymco, analistul roman Horace Dediu, sustine ca in momentul de fata compania Apple detine nu mai putin de 75% in piata de vanzari de muzica digitala. Prin al sau iTunes Store, compania Apple genereaza anual 6.9 miliarde de dolari din vanzari, totalul generat de catre toate companiile prezente pe piata fiind de 9.3 miliarde de dolari. In ciuda faptului ca Apple are competitori puternici precum Amazon, Spotify, Pandora, sau Deezer, deocamdata compania reuseste sa se mentina pe o pozitie de lider absolut, cu vanzari extrem de mari.

  Desi marile case de discuri obtine sume frumoase de la Apple pentru vanzarea continutului digital, aparitia unor competitori puternice va genera o crestere a veniturilor caselor de discuri, insa deocamdata nimeni nu reuseste sa se impotriveasca iTunes Store-ului celor din Cupertino. O foarte mare parte dintre banii generati de iTunes Store vin de pe iDevice-uri si Mac-uri, sute de milioane de dispozitive accesand lunar magazinele companiei Apple, insa prezenta pe platforma Windows este cu siguranta de bun augur pentru profit.

  Daca Apple ar lansa aplicatii iTunes pentru Android, Windows Phone sau BlackBerry, atunci vanzarile ar putea creste substantial, insa deocamdata cei din Cupertino nu simt nevoia sa faca acest lucru.