Prima Pagina Android Samsung Ativ Q – incercarea Samsung de a cuceri piata tabletelor cu...

Samsung Ativ Q – incercarea Samsung de a cuceri piata tabletelor cu un produs hibrid (Video)

[youtube]http://youtu.be/p3NrHxV9r8I[/youtube]

  Samsung Ativ Q este o tableta lansata in cursul noptii trecute de catre compania Samsung, iar principalele sale atuuri sunt portabilitatea, ecranul de 13.3 inch cu rezolutie 3200 x 1800 pixeli si posibilitatea de a rula Windows 8, dar si sistemul de operare Android OS a celor de la Google. Produsul este practic un laptop la care sunt montate doua chingi ce permit manipularea ecranului si repozitionarea sa pentru a permite o mult mai usoara interactiune cu tastatura integrata, sau cu ecranul tactil. Referitor la rezolutie, trebuie sa admit ca Samsung le ofera clientilor specificatii hardware extrem de bune, insa nu stiu daca un ecran atat de mic avea nevoie de o rezolutie atat de mare, ea fiin net superioara celei din MacBook Pro Retina Display care are 2560 x 1600 pixeli.

  Windows 8-ul nu a avut succes in tablete, insa cei de la Samsung continua sa il utilizeze, insa cu Ativ Q adauga un twist, mai exact posibilitatea de a rula Android OS si aplicatiile din Google Play. Avand in vedere ca produsul functioneaza pe paltforma Intel, Android-ul nu booteaza separat de Windows 8, ci functioneaza cu ajutorul unei aplicatii virtualizate care le ofera utilizatorilor acces la functiile sale. Nu vom sti cat de bun/rau este acest sistem pentru utilizatori decat dupa ce primele tablete vor ajunge la consumatori, insa in general rularea unui sistem de operare intr-un mediu virtual impune anumite limitari de functionalitate/performante, un lucru pe care nu oricine si-l doreste.

  Tabletele hibrid nu au avut succes pana acum deoarece n-au oferit consumatorilor exact ceea ce isi doreau, imi vine greu sa cred ca Samsung Ativ Q va avea vanzari foarte bune, insa cine stie, poate Samsung va reusi sa isi transforme creatia intr-un produs de succes.

 • make

  interesant

 • Dan

  Daca va avea si suport mac os sau hack os este o alternativa interesanta.

 • Mihai

  @Dan: niste zahar nu vrei?

 • ss33

  interesant. depinde acum si ce pret va avea si cum se misca in realitate. specificatii misto pe foaie nu inseamna neaparat si o experienta buna de utilizare. eu il inteleg ca un competitor pentru noul macbook air … deci va conta si cat tine bateria noului samsung. daca cele 12-15 ore ale Air sunt reale atunci noul samsung trebuie sa aiba o baterie macar pe la 8-10 ore pentru a mi se parea o achizitie buna. (mentionez ca pentru mine portabilitatea e mai importanta decat numarul de pixeli, sistemul de operare si alte aspecte hardware).

 • claudiu91

  Nu credeam ca o tableta ma va face sa spun: Ce dracu e abominatia asta?!?!!!

 • nixdorf

  Un fel de struto-camila, pai ce este, o tableta sau un notebook, sau android sau windows?
  Cei de la Samsung vor sa faca de toate pentru toti. Astept frigider Samsung cu cuptor integrat , dar sa mearga cu gaz si pe lemne. 😉

 • Ionut

  Tactica asta e veche “If you can’t convince them, confuse them!” Exact ce face Samsung, inunda piata cu tot felul de ciudatenii. A mers in tactici de diplomatie sau razboi, cu siguranta merge si in consumerism.

 • Matzero

  Daca chestia asta este considerata tableta…….

 • globuz

  eu am masina de spalat samsung si merge foarte bine. asa ca de ce nu? piata va spune daca au avut dreptate sau ba

 • Buna teorie!

 • real

  @nixdorf
  Au aer conditionat wi fi
  Te conectezi de pe smartphone si ii dai drumul inainte sa ajungi acasa 😉