Samsung Ativ Q – incercarea Samsung de a cuceri piata tabletelor cu un produs hibrid (Video)

10

[youtube]http://youtu.be/p3NrHxV9r8I[/youtube]

  Samsung Ativ Q este o tableta lansata in cursul noptii trecute de catre compania Samsung, iar principalele sale atuuri sunt portabilitatea, ecranul de 13.3 inch cu rezolutie 3200 x 1800 pixeli si posibilitatea de a rula Windows 8, dar si sistemul de operare Android OS a celor de la Google. Produsul este practic un laptop la care sunt montate doua chingi ce permit manipularea ecranului si repozitionarea sa pentru a permite o mult mai usoara interactiune cu tastatura integrata, sau cu ecranul tactil. Referitor la rezolutie, trebuie sa admit ca Samsung le ofera clientilor specificatii hardware extrem de bune, insa nu stiu daca un ecran atat de mic avea nevoie de o rezolutie atat de mare, ea fiin net superioara celei din MacBook Pro Retina Display care are 2560 x 1600 pixeli.

  Windows 8-ul nu a avut succes in tablete, insa cei de la Samsung continua sa il utilizeze, insa cu Ativ Q adauga un twist, mai exact posibilitatea de a rula Android OS si aplicatiile din Google Play. Avand in vedere ca produsul functioneaza pe paltforma Intel, Android-ul nu booteaza separat de Windows 8, ci functioneaza cu ajutorul unei aplicatii virtualizate care le ofera utilizatorilor acces la functiile sale. Nu vom sti cat de bun/rau este acest sistem pentru utilizatori decat dupa ce primele tablete vor ajunge la consumatori, insa in general rularea unui sistem de operare intr-un mediu virtual impune anumite limitari de functionalitate/performante, un lucru pe care nu oricine si-l doreste.

  Tabletele hibrid nu au avut succes pana acum deoarece n-au oferit consumatorilor exact ceea ce isi doreau, imi vine greu sa cred ca Samsung Ativ Q va avea vanzari foarte bune, insa cine stie, poate Samsung va reusi sa isi transforme creatia intr-un produs de succes.