Prima Pagina Apple Membrii echipei de conducere a companiei Apple au vandut ieri actiuni in...

Membrii echipei de conducere a companiei Apple au vandut ieri actiuni in valoare de aproape 90 de milioane de dolari

  La scurt timp dupa publicarea anuntului privind restrictionarea bonusului primit de CEO-ul Apple in functie de performantele companiei, s-a aflat ca mai multi membri ai echipei de conducere a Apple au vandut actiuni a calor valoare totalizeaza 86.5 milioane de dolari. Tim Cook (CEO-ul Apple), Peter Oppenheimer (CFO al Apple), Phil Schiller (SVP al diviziei de markeing), Jeff Williams (SVP-ul diviziei de operatiuni), Bob Mansfield (SVP-ul deviziei de tehnologii noi) si Bruce Sewell (SVP-ul echipei legale) sunt angajatii in discutie, ei vanzand actiuni care le-au intrat in posesie ieri, conform contractelor incheiate cu Apple.

 • Tim Cook: 80.000 actiuni care valoreaza 17,115,178.50$;
 • Phil Schiller: 75.000 actiuni care valoreaza 16,287,540$;
 • Jeff Williams: 75.000 actiuni care valoreaza 15,787,843.50$;
 • Peter Oppenheimer: 75.000 actiuni care valoreaza 15,641,878$;
 • Bruce Sewell: 75.000 actiuni care valoreaza 15,641,878$;
 • Bob Mansfield : 28.414 actiuni care valoreaza 5,981,277.50$.

  Vanzarile facute acum de catre membrii echipei de conducere a companiei nu au vreo legatura cu viitoarea evolutie a Apple, ci probabil pur si simplu reprezinta pur si simplu dorinta de a obtine ceva bani rapid pentru a face diverse investitii. Pana acum niciun analist nu a vazut aceste vanzari ca altceva decat un lucru normal si nici nu trebuie privite altfel.

 • Me

  Eu cred ca au legatura cu viitoarea evolutie a Apple, in mod sigur stiu ca nu o sa mai creasca si de ce sa piarda, cand pot castiga….nimeni nu vine ca sa se afle in treaba, mai ales dintre ei….

 • hahaha

  nasol, nasol cand oamenii vand stock Apple ca sa investeasca banii in altceva, inseamna ca alte investitii aduc un yield mai mare decat ar fi adus mentinerea banilor in forma de stock Apple. Pun pariu ca banii au ajuns in investitii de exploatare gen FRACKING in U.S., investitii ce ofera un yield impresionant. In concluzie, in conditiile astea ma indoiesc ca vom mai asista la o revenire a pretului actiunilor Apple, daca nici macar liderii companiei nu doresc sa mentina bonusul investit in viitorul companiei.

 • sori

  Ce poti sa mai faci cu actiunile Apple daca nu au nici o perspectiva de crestere . Si cum sa aiba crestere cand Apple a demonstrat ca in afara de lansarile initiale ale iPhone si iPad nu e in stare sa aduca nimic nou-impresionant pe piata .
  Moda s-a terminat , urmeaza declinul spre nisa de sub 10% . ca in cazul Mac-urilor .