Prima Pagina Cydia Tutorial: Iata cum obtii acces root(“jailbreak”) pe iPhone 4 ce ruleaza iOS...

Tutorial: Iata cum obtii acces root(“jailbreak”) pe iPhone 4 ce ruleaza iOS 7 (Video)

[youtube]http://youtu.be/jTU-Ovryc1w[/youtube]

  In momentul de fata nu exista vreo solutie pentru a face jailbreak vreunul terminal iPhone care ruleaza iOS 7, insa cu ajutorul unui nu foarte lung tutorial puteti obtine acces root la terminalul iPhone 4 si cam atat. Accesul root va permite sa modificati fisierele interne ale dispozitivului dupa bunul plac, iar daca o versiune a Cydia compatibila cu iOS 7 va fi lansata, atunci o veti putea instala in terminalul vostru, desi nu stiu cat v-ar ajuta. Jailbreak-ul va ofera acelasi lucru, insa pentru solutiile de jailbreak exista Cydia si pachete compatibile, iar pentru iOS 7 deocamdata nu exista absolut nimic disponibil.

  Urmand pasii de mai jos ar trebui sa obtineti acces root la terminalele voastre, insa inainte de a incepe procesul ar fi bine sa faceti un backup dispozitivului vostru pentru a fi siguri ca in cazul intampinarii unui esec veti putea recupera datele. Din pacate niciun alt iDevice nu este compatibil cu acest proces, asa ca nu incercati fara rost. Clipul video de mai sus are explicata intreaga procedura, insa daca el nu este de ajuns, atunci puteti urma pasii de mai jos.

1. Descarcati SSH RAMDisk tool, CyberDuck sau WinSCP, TextWrangler(pentru OS X), TinyUmbrella si iFunBox. Asigurati-va ca aveti Java 6 update 35 32 biti pe Windows 32 biti sau Java 7 64 biti pe OS-urile cu 64 biti. Daca aveti alte versiuni, dezinstalati-le si instalati-le pe acestea.

2. Deschideti SSH RAMDisk tool, urmati instructiunile de pe ecran, apoi introduceti iPhone-ul in DFU Mode urmand instructiunile de mai jos.

 • tineti apasat butonul power 3 secunde;
 • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
 • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

3. Deschideti CyberDuck sau WinSCP, conectati-va pe ip-ul 127.0.0.1(sau localhost daca aveti optiunea) pe portul 2022, ca username introduceti root, iar ca parola alpine.

4. Deschideti o fereastra consola in unul dintre cele doua programe si rulati comanda mount.sh. Daca ati rulat totul bine, atunci pe ecran ar trebui sa vedeti urmatorul mesaj :

Mounting /dev/disk0s1s1 on /mnt1
Mounting /dev/disk0s1s2 on /mnt2

5. Inchideti fereastra consolei, iar folosind navigatorul de fisiere al programului, navigati catre /mnt1/etc, unde veti cauta un fisier numit fstab. Copiati acel fisier in calculatorul vostru, iar fisierului original dati-i alta denumire pe care sa o stiti.

6. Folosind un editor text avansat deschideti fisierul fsbtab copiat in calculator, iar in prima linie de cod modificati intrarea /dev/disk0s1s1 / hfs ro 0 1 in /dev/disk0s1s1 / hfs rw 0 1. Dupa modificare copiati fisierul inapoi in locatia din care l-ati descarcat si setati-i permisiunile 0644.

7. In interiorul fisierelor de sistem ale iPhone 4 navigati catre /mnt1/System/Library/Lockdown si copiati fisierul Services.plist in calculatorul vostru. Schimbati denumirea fisierului original in alta pe care sa o recunoasteti.

8. Deschideti fisierul Services.plist din calculator si adaugati in interiorul sau, imediat dupa intrarea com.apple.afc </dict> liniile de cod de mai jos, dupa care salvati-l.

<key>com.apple.afc2</key>
<dict>
<key>AllowUnactivatedService</key>
<true/>
<key>Label</key>
<string>com.apple.afc2</string>
<key>ProgramArguments</key>
<array>
<string>/usr/libexec/afcd</string>
<string>–lockdown</string>
<string>-d</string>
<string>/</string>
</array>
</dict>

9. Acum copiati fisierul in locatia din care l-ati descarcati si setati-i permisiunile 0644.

10. Folosind programul cu care v-ati conectat la terminal deschideti o noua fereastra de consola si introduceti comanda halt. Dupa rularea ei, terminalul se va inchide si va intra automat in Recovery Mode, insa daca nu porneste singur, va trebui sa il porniti voi.

11. Deschideti TinyUmbrella, selectati terminalul din meniul pozitionat in partea stanga si alegeti optiunea Exit Recovery, iar apoi terminalul va trebui sa booteze iOS 7.

  Dupa ce booteaza terminalul, deschideti iFunbox, iar daca dispozitivul va este afisat in partea dreapta fara denumirea Jailed in dreptul sau, atunci procesul a functionat.

 • cipri

  da pentru 4s nimic ? doar pentru 4 naspa

 • VYC

  Fara cydia eu zic ca este inutil.

 • Chatagra

  pt a putea instala aplicatii in iphone ai nevoie de mai mult decat accesul de root si filesystem-ul rw ..oricum e bine de stiut treaba asta …multumim @zaone

 • florin

  daca va uitati bine o sa vedeti ca e iphone 4s 🙂

 • florin

  de fapt e posibil sa fie iphone4 ca e pe verizon :P.. ma uitam initial la barele alea negre de pe laterale

 • Pingback: Activator pare sa fi fost instalat pe iOS 7 folosind o posibila solutie de jailbreak | iDevice.ro()

 • falanx

  Trebuie cautat plistul care contine optiuni pentru Control Center si Notification Center, sa activam efectul transparent cu blur. Ar fi naspa. 🙂

 • Budash

  Terminalul din video nu este I4 , este I4s

 • Daca ar fi fost 4S nu era posibila chestia asta, mai uita-te la versiunea CDMA a iPhone 4 si o sa intelegi de sunt antenele despartite altfel.

 • buhutzi

  prin aceasta modalitate pot folosi telefonul cu sim in el?

 • Nu face unlock.

 • buhutzi

  telefonul e deja neverlocked doar ca nu mai stiu nici apple id-ul nici parola

 • fana

  buna! am si eu o intrrebare.mie nu mi se deschide ssh ala. nu imi conecteaza telu,de fapt scrie recovery conect si un nr,dar numi apare asa scris mult.am iphone 4 s stie cnv dc?

 • Gabi

  Fisierul Services.plist trebuie editat neaparat de sub MAC? am incercat cu JEdit sub win7 si imi spune ca nu reuseste sa gaseasca encodarea corecta, ce encodare este pentru fisierul asta sau are cineva fisierul deja editat?

 • hybrid

  salut. la mine nu vrea “mount.sh”
  /private/var/root$ mount.sh
  Could not mount system volume; retry later or file a bug.
  Could not mount user data volume; retry later or file a bug.
  ce fac?

 • 007

  nu merge editat acest fisier services.plist

 • Exista deja jailbreak pentru iPhone 4, de ce sa te complici cu asta?

 • 007

  mi-a ramas blocat in recovery mode 😀 si nu mai vrea sa iasa,ce sa ii fac, fara sa scot bateria?

 • cata

  buna am dat de problema si nu stiu cum sa trec de dfu mode am instalat programele mentionate mai sus si cand se conecteaza sa inceapa in dfu mode imi apare cu rosu : Ignoring unsupported device UNSUPORTED exact asa imi apare si nu mai face nimica in dfu mode ma poate ajuta careva sa imi spuna din ce cauza ??

 • cata

  din cauza ca folosesc windows 7 de 64 biti sa nu imi ruleze in DFU mode in aplicatia ssh ??