Facebook dezvolta un competitor pentru Flipboard, o alternativa pentru Google Reader

  In cadrul Facebook un fost designer al interfatei iOS-ului pentru iPhone si iPad lucreaza de mai bine de un an de zile la dezvoltarea unui competitor pentru Flipboard si a unei alternative pentru Google Reader. Cei de la Facebook intentioneaza sa le ofere utilizatorilor retelei de socializare posibilitatea de a viziona rapid si simplu stirile noi de la website-urile pe care acestia le urmaresc, insa deocamdata nu se stie exact in ce mod. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg supravegheaza indeaproape proiectul si partea interesanta este ca el ar urma sa fie disponibil doar pe platforma iOS, cel putin initial.

The product, which Facebook employees refer to as “Reader,” sounds like a Flipboard competitor. Flipboard is a social news reader for tablets that has more than 50 million users. Facebook’s Reader will “displays content from Facebook users and publishers in a new visual format tailored for mobile devices,” Rusli’s sources say. She’s not sure when or if Reader will actually launch though. Reader’s team is being led by Facebook designer Michael Matas, formerly of smart hardware startup Nest and Apple.]

  Prin acest serviciu, cei de la Facebook intentioneaza sa ne ofere posibilitatea de a vizualiza informatiile din reader direct in feed, prezentand in prim-plan cele mai importante dintre ele, restul fiind disponibile intr-o sectiune speciala. Nu se stie deocamdata exact cum ar urma sa functioneze totul si prin ce mod ar trebui sa beneficiem de serviciu, insa este clar ca el se afla in lucru.