Samsung negociaza cu UE o intelegere intr-o ancheta antitrust

  Acum cateva luni de zile UE a anuntat initierea unei investigatii antitrust prin care verifica daca Samsung a actionat in conformitate cu legea in momentul in care a utilizat brevete FRAND pentru a actiona compania Apple in judecata. Daca investigatia antitrust ar fi dovedit faptul ca Samsung a incalcat legislatia comunitara in acest domeniu, atunci compania coreeana ar fi putut fi obligata sa plateasca amenzi de cateva miliarde de dolari. Pentru a evita aplicarea vreunei amenzi, dar si pentru a scapa fara a fi nevoita sa isi recunoasca vina, cei de la Samsung negociaza acum cu UE o posibila incheiere favorabila a investigatiei, platind probabil o anumita suma de bani drept compensatie.

“Samsung has been involved in settlement discussions for several months now. Samsung wants to settle,” said one of the sources, who declined to be identified because of the sensitivity of the matter. 

The sources said it was still too early to say if the discussions would result in a settlement.

  La sfarsitul anului trecut compania Samsung si-a retras procesele intentate impotriva celor de la Apple, sustinand atunci ca aceasta actiune ar fi in interesul consumatorilor, insa in final a incercat sa rezolve problema fara a fi amendata. Deocamdata nimeni nu stie daca discutiile dintre Samsung si oficialii UE vor avea drept finalizare o incheire a investigatiei antitrust fara ca Samsung sa fie amendata oficial si sa poarte stigma unei companii care a incalcat legislatia comunitara, insa orice este posibil.