Prima Pagina Apple Autoritatile franceze au perchezitionat birourile Apple Franta

Autoritatile franceze au perchezitionat birourile Apple Franta

  Agentia nationala antitrust din Franta a organizat zilele trecute o razie in interiorul birourilor Apple Franta, angajatii agentiei verificand toate documentele disponibile in respectiva locatie. Apple este acuzata ca are o politica anticoncurentiala in Franta, iar autoritatile incearca sa descopere documente care sa dovedeasca acest lucru, perchezitia facuta in birourile locale ale companiei fiind unul dintre pasii facuti in investigatie. Partenerii autorizati ai celor de la Apple au acuzat compania ca nu ii trateaza in mod corect, refuzand sa le ofere indeajuns de multe produse pentru vanzare in termene rezonabile de timp, companai favorizandu-si propriile magazine.

French anti-trust watchdog Autorite de la Concurrence searched Apple offices, wholesalers and retailers last week as part of a probe into whether the computer and software maker carries out anti-competitive practice in the country, Les Echos newspaper reports Monday, citing unidentified anti-trust officials. The watchdog is looking into the way Apple provides independent wholesalers and retailers with its smartphones, tablet, laptop and desktop computers, the newspaper says. Independent retailers claim Apple violates existing agreements by favoring its own stores, Les Echos reports.

  Apple a fost acuzata de exact acelasi lucru is in alte tari de pe glob, insa deocamdata nicio autoritate statala nu a reusit sa dovedeasca daca acuzatiile partenerilor sunt reale. Separat de o dovada scrisa, situatia partenerilor Apple vorbeste de la sine, deoarece in toate tarile in care compania si-a deschis magazine oficiale, resellerii autorizati au intrat in faliment, sau au suferit pierderi serioase ale incasarilor.

 • Lucian84

  Din ce in ce mai nemernici si astia de la Apple !! Cineva trebuie sa ii pună la punct cumva !!

 • Florin

  Aici deja e vorba de lacomie si bani iar in cazul Apple,se vede de la o posta ,cum isi favorizeaza propriile magazine,si dupa cate luni apar terminalele la reselleri…(cazul Iph 5 Orange) cu precomanda de o luna si ceva Cluj-Napoca 🙂

 • AndreiX

  Voi daca ati avea un magazin l-ati tine gol si ati distribui marfa la revanzatorii vostri ?

 • Mihali Bujor Adrian

  Florine!!!Sa te legi de Romania ca nu avem Apple,iar cu “marfa”,nu cred ca v-ar placea sa produceti ceva si altii sa va impuna unde sa o vindeti,asta-i deja comunism,baieti;),nu?;))