Orange si Vodafone anunta noi tarife pentru utilizarea unui telefon mobil in roaming

  V-am spus astazi ca tarifele pentru utilizarea unui telefon mobil in roaming urmeaza sa scada, iar operatorii de telefonie mobila Vodafone si Orange au publicat comunitate de presa prin care anunta schimbarile. Mai jos aveti ambele anunturi, insa preturile raman in continuare mari.

Tarife mai mici în roaming şi o nouă ofertă Permis de vacanţă de la Orange

Bucureşti, 1 iulie 2013. Începând cu 1 iulie, clienţii Orange România care călătoresc sau se afla în vacanţă în străinatate vor plăti mai puţin pentru apelurile de voce, internet şi pentru SMS-urile trimise. Astfel, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene, tarifele standard, fără TVA, vor fi: 0.24 euro/minut pentru apelurile efectuate către ţările din Uniunea Europeană, 0.07 pentru apelurile primite, 0,08 euro pentru mesajele scrise şi 0.45 euro/MB pentru traficul de internet, preţuri fără TVA.

Tot de la 1 iulie Croaţia, recent intrată în Uniunea Europeană, se va încadra în zona 1, astfel încât tarifele menţionate se vor aplica şi celor care călătoresc în Croaţia.

În plus, atunci când se află în străinătate abonaţii Orange îşi pot activa opţiunea Permis de vacanţă de la Orange ce le oferă acum 25 de minute pentru convorbiri în roaming şi 25 de SMS-uri. Opţiunea poate fi activată în Uniunea Europeană, Elveţia şi Moldova cu 5,5 euro sau cu 11 euro, când călătoresc în China, Israel, Serbia, SUA sau Turcia, preţuri cu TVA inclus.

Clientii Vodafone RED pot vorbi nelimitat si in roaming, cu optiunea speciala “Roaming pe zi”

  • De acum, clientii Vodafone RED pot vorbi nelimitat si in roaming, prin optiunea
  • Optiunea permite si utilizarea in roaming a traficului de date inclus in pachetele 
  • Pentru clientii altor tipuri de abonamente decat Vodafone RED, precum si
  • Tot incepand cu 1 iulie 2013, Vodafone Romania reduce tarifele standard de roaming, in conformitate cu Regulamentul de Roaming International al Uniunii Europene

Bucuresti, Romania – 1 iulie 2013 – Incepand de astazi, clientii Vodafone RED, noi si existenti, pot vorbi nelimitat si in roaming. Prin optiunea “Roaming pe zi”, clientii Vodafone RED – atat persoane fizice cat si clientii companii – au acces, atunci cand calatoresc in tarile Uniunii Europene si Turcia, la beneficiile incluse in abonament: convorbiri si mesaje text nelimitate si un trafic generos de date, de pana la 4 GB. Costul optiunii “Roaming pe zi” pentru utilizatorii abonamentelor RED este de 3 Euro (TVA inclus), iar apelurile primite nu vor fi taxate. Mai mult, pentru abonatii Vodafone Business Red Plus, costul optiunii “Roaming pe zi” este 0 Euro.

Clientii Vodafone Romania care au optat pentru alt tip de abonament, precum si utilizatorii Cartelei Vodafone, isi pot activa, de asemenea, optiunea “Roaming pe zi”. Prin achitarea unei taxe zilnice de 3,99 Euro/zi (TVA inclus), clientii Vodafone, atat persoane fizice cat si companii, pot folosi in roaming internetul pe mobil, minutele si SMS-urile nationale incluse in planul lor tarifar. Primele 30 de minute/ zi de apeluri primite in roaming nu se vor tarifa, iar dupa consumarea acestora, tariful va fi de 0,10 Euro pe minut.

Optiunea “Roaming pe zi” este disponibila pentru clientii Vodafone Romania in 34 de tari, astfel: tarile din Uniunea Europeana (Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos, Ungaria), dar si alte tari, precum: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elvetia.

“Roaming pe zi” este valabila si pentru destinatii mai exotice, cum ar fi Singapore, Hong Kong, Malaezia, Egipt, Australia, Ghana, Qatar, Japonia, Africa de Sud, India si Noua Zeelanda, pentru o taxa zilnica de 6 Euro (TVA inclus)/ zi (pentru clientii Vodafone RED), respectiv 8 Euro (TVA inclus)/ zi (pentru abonatii altor tipuri de abonamente decat Vodafone RED si pentru utilizatorii Cartelei Vodafone).

In cazul in care clientul a activat optiunea „Roaming pe Zi” si nu calatoreste intr-una din tarile in care este valabila aceasta optiune, acesta va fi taxat in conformitate cu tarifele standard de roaming Vodafone World.

Clientii Vodafone pot activa optiunea “Roaming pe zi” la *100# si *222, online, prin MyVodafone, sau in magazinele Vodafone si ale partenerilor sai. Pentru mai multe detalii, vizitati: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/abonamente/roaming/index.htm si https://www.vodafone.ro/business/firme-mici-si-mijlocii/voce-mobila/roaming/index.htm

Tot incepand de astazi, 1 iulie 2013, Vodafone Romania modifica tarifele standard de roaming in conformitate cu Regulamentul de Roaming International impus in Uniunea Europeana. Astfel, prin serviciul de roaming Vodafone World, clientii Vodafone vor beneficia de un mod de tarifare mai avantajos pentru apelurile initiate si primite din Uniunea Europeana, Elveţia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia (Zona 1) catre destinatii din aceeasi zona: 

6 COMENTARII

  1. @Doru,
    vezi ca omu’ in articol a zis tarifele cu TVA, tu le-ai zis fara TVA….deci ati vorbit laolalta, dar v-ati inteles separat 🙂