iPhone-ul ieftin si disparitia ecranelor de 3.5 inch (Video)

[vimeo]http://vimeo.com/69703577[/vimeo]

  Un presupus prototip al iPhone-ului ieftin, dezvoltat de catre Apple, a fost prezentat ieri de catre un blog asiatic, iar acolo am vazut pentru prima oara exact cum ar putea arata terminalul. Avand in vedere ca este prezentat ca o versiune ieftina a iPhone-urilor, multi s-ar fi asteptat ca terminalul sa aiba un ecran de 3.5 inch care i-ar fi permis companiei Apple sa reduca partial costurile de productie. Ei bine, dispozitivul are un ecran de 4 inch, exact precum iPhone 5, iar in spatele acestei strategii exista o ratiune.

  Apple vrea sa renunte la ecranele de 3.5 inch pentru iPhone-uri, iar lansarea unui iPhone ieftin cu ecran de 4 inch este cea mai buna dovada in acest sens. Desi iPhone 4 si iPhone 4S vor ramane in vanzare inca 1/2 ani, iPhone-ul ieftin este lansat cu ecran de 4 inch si acest lucru demonstreaza faptul ca pentru Apple conteaza mai mult standardizarea experientei de utilizare a iDevice-urilor, decat pretul. Apple le cere dezvoltatorilor sa isi actualizeze aplicatiile pentru a fi compatibile cu ecranele de 4 inch, iar lansarea unui dispozitiv nou cu ecran mic nu ar avea logica, pentru nimeni.

  Ecranele de 3.5 inch vor deveni istorie in cativa ani de zile, perioada in care Apple va face cel mai probabil trecerea la ecrane cu diagonale mai mari, insa fabricarea unui iPhone ieftin precum cel actual, denota faptul ca ecranele cu vechile dimensiuni deja nu mai prezinta interes pentru companie.

4 COMENTARII

  1. Zao, la mine nu mai apar notificari, nu iti gasesc aplicatia la search in appstore, ip5 never, 6.1.4 recent pus,fara backup:( ce se intampla? Ms!

  2. Corect, nu mai apare la search. Dar am intrat la updates si am luat apliacatia iar din meniul purchashed > not on this phone.