Apple ocupa locul 2 in topul celor mai profitabile corporatii de pe glob

2

  Anual cei de la Forbes Magazine clasifica marile companii de pe glob in functie de veniturile inregistrate intr-un an fiscal, iar anul acesta cei de la Apple se claseaza pe pozitia a 19-a, cu incasari de putin peste 156 de miliarde de dolari. Anul trecut americanii din Cupertino au ocupat pozitia 55, deci vorbim despre o crestere de 36 de locuri multumita cresterii vanzarilor de terminale iPhone si de tablete iPad. Lasand la o parte veniturile si trecand la profit, cei de la Apple se claseaza pe pozitia a doua in top, cu 41.7 miliarde de dolari profit, in crestere cu 61% fata de anul trecut.

Apple is bigger than ever — cracking the Fortune 10 for the first time and moving up 36 spots in the Global 500. The company has done anything but slow down. The introductions of the iPhone 5 and a the 7-inch iPad Mini helped propel the tech giant’s revenues up from $108 billion in 2011 to $157 billion last year. In a surprising move, Apple reportedly may shift some of its manufacturing from long-standing Taiwanese partner Foxconn to Pegatron, a smaller competitor, in an effort to balance out its supply chain.

  In ceea ce priveste profitul Apple este intrecuta doar de catre Exxon Mobil, insa diferenta este mai mica de 10% din profitul total al intregului an. Conform aceluiasi studiu, Apple are 76.100 angajati si 176 de miliarde de dolari in investitii si bani lichizi, aceasta fiind cea mai buna clasare din istoria companiei Apple.