Aplicatiile pentru terminale mobile genereaza la fel de multa dependenta precum tigarile

  Am devenit dependenti de terminalele mobile, acesta este un adevar dur pe care multi nu vor sa-l accepte, insa studii peste studii demonstreaza exact acelasi lucru. Unul nou pune accent pe aplicatiile dedicate terminalelor mobile si se pare ca ele genereaza mai multa dependenta decat tigarile. Cei de la eBay au derulat testul pe 200 de participanti, o treime dintre ei neavand puterea de a rezista 4 zile fara a utiliza aplicatii. Desi utilizarea aplicatiilor i-a facut pe oameni mai calmi si mai linistiti, unul dintre ei a comparat renuntarea al aplicatii cu renuntarea la fumat, lucru destul de interesant, avand in vedere popularitatea aplicatiilor.

4 COMENTARII

  1. Cazul meu.Am dat iPad-ul fetei,am vândut iPhone 4,am dat iPhone 5 sotiei,am inchis abonamentul Pantera,mai detin un laptop de pe care scriu acum.Am renuntat la device-ri si net.M-am saturat de ele si de butonatul non stop.Detin acum un BlackBerry pe care nu am net si un celebru Nokia 6310.Ce bine este.Acum intru pe acest site doar pentru a citi articolele lui Zaone si descarca diverse softuri.

  2. @AlexMihail, asemanator am facut si eu si nu cred ca am pierdut ceva, dar am castigat mult timp liber!

    Referitor la comparatia de aici, eu cred ca este irelevanta. Am fumat 6 ani si m-am decis sa-l las, mi-a fost greu vreo 10 zile, apoi – gata, nu mai fumez de 1 an. Fumatul te atrage tot mai mult cu timpul, pentru ca e drog. La aplicatii e altceva – cu timpul pierzi interesul, doar ca la diferite persoane decurge diferit. Unii ar spune acum ca sunt dependenti de cativa ani si nu prevad vreo schimbare, insa in 1 sau 20 de ani tot se vor plictisi.