iOS 7 ne va permite sa partajam orice fisiere prin Bluetooth sau WiFi!

  De ani de zile utilizatorii de iDevice-uri cer companiei Apple sa implementeze posibilitatea de a partaja orice fel de fisiere prin Bluetooth cu orice terminale mobile si in iOS 7 compania raspunde intr-o anumita masura acestor cereri prin implementarea AirDrop. Sistemul ne va permite sa partajam fisiere prin WiFi sau Bluetooth cu orice iDevice-uri care se afla in apropierea noastre, insa nu vom putea partaja orice exista in iDevice-urile noastre, cel putin nu fara a face un jailbreak inainte.

  Accesibil prin Control Center, sau meniul de partajare a pozelor/filmelor/link-urilor, etc, AirDrop va fi un tool puternic pentru cei care au jailbreak facut iDevice-urilor. Folosind aplicatii precum iFile, vom putea partaja orice fel de documente interne ale iOS cu oricare dintre iDevice-urile noastre, iar cu ajutorul altor tweak-uri vom putea cel mai probabil sa trimitem fisiere catre alte terminale mobile. Daca in trecut era nevoie de AirBlue Sharing sau Celeste pentru a efectua acest operatiuni, in iOS 7 exista baza sistemului de partajare a fisierelor, ea trebuind doar modificata.

  Dezvoltatorii vor gasi rapid metode de a permite interconectarea intre iDevice-uri si alte terminale mobile pentru a partaja fisiere prin Bluetooth si eventual WiFi, din moment ce actualele iDevice-uri au chip-uri compatibile cu tehnologia WiFi Direct. Practic in iOS 7 vom avea libertaea de a partaja orice, oricand, insa doar prin jailbreak.