Apple este interesata sa achizitioneze PrimeSense, compania care a dezvoltat senzorul Kinect (Video)

[youtube]http://youtu.be/zXKqIr4cjyo[/youtube]

  PrimeSense este compania care a dezvoltat tehnologia in baza careia a fost dezvoltat senzorul Kinect, vandut mai apoi de catre Microsoft ca si accesoriu pentru consolele Xbox. O publicatie din Israel sustine ca o delegatie compusa din membri ai echipei de conducere a PrimeSens a vizitat sediul Apple din Cupertino in ultimele zile, americanii fiind interesati sa cumpere compania, oferind intre 280 si 300 de milioane de dolari pentru ea. Dupa cum puteti observa si din clipurile video ale acestui articol, cei de la PrimeSens sunt specializati pe dezvoltarea de tehnologii care permit controlarea obiectelor electronice folosind gesturi, acelasi lucru oferindu-l Kinect si nu numai.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8t7kMSCY2zA&feature=share&list=PL827370C1AD2CD9E8[/youtube]

  Apple ar fi licentiat deja o parte a tehnologiei PrimeSense, sa a unor companii competitoare, pentru a dezvolta televizorul despre care am tot auzit in ultimii ani, insa in final americanii par sa fi decis ca achizitionarea intregii companii ar fi o solutie mai buna. Folosind aceste sisteme de control prin gesturi, si analizare/recunoastere a corpurilor utilizatorilor, Apple poate lansa un televizor cu o interfata si functii extrem de interesante, ar putea schimba complet industria televizoarelor, insa probabil totul este la cativa ani distanta de realizare.

  Este cel mai probabil exclusa o posibila implementare a acestor tehnologii in iDevice-uri, insa un accesoriu care s-ar putea conecta la Apple TV ne-ar putea oferi posibilitatea de a il controla folosind gesturi, iar de aici s-ar putea face trecerea mult mai usor la un televizor in toata regula.