iPhone 5S ar urma sa contina 2 GB RAM, procesor grafic quad core, chip NFC si cititor de amprente

  Direct din China, probabil de pe linia de asamblare a vreunui producator chinez, vedem din nou carcasele terminalului iPhone 5S si aflam o serie de posibile specificatii ale dispozitivului. Conform surselor chineze, iPhone 5S ar urma sa aiba o camera de 12 megapixeli, 2 GB RAM, acelasi ecran de 4 inch cu tehnologie IGZO si rezolutie 1136×640 pixeli, acelasi chip A6 care ar urma sa includa un procesor tactat la o viteza superioara, un procesor grafic quad-core PowerVR SGX544MP4, compatibilitate cu tehnologia NFC si desigur nu putem uita cititorul de amprente.

  Stiam sigur ca ecranul va ramane la fel si ca vom avea o camera cu mai multi megapixeli, insa restul specificatiilor sunt interesante, dar probabil departe de adevar. E destul de greu de crezut ca Apple va dubla RAM-ul din iDevice-uri, iPad 5 si iPad Mini 2 urmand a avea tot 2 GB RAM daca in iPhone 5S vom gasi aceasta cantitate de memorie, insa la fel de greu de crezut este si posibila implementare a unui chip grafic quad-core sau a tehnologiei NFC. Ca sa fiu sincer, ma astept la unchip A7 mai rapid cu un procesor grafic dual/triple core, o camera de 12 megapixeli, maxim 1.5 GB RAM si un cititor de amprente, restul fiind destul de departe de ceea ce ne-a oferit Apple in ultimii ani.

17 COMENTARII

  1. Probabil trebuie sa vina cu acest boom de a dubla memoria ram si cea grafica pt iOS7. Sa fie un boom si pe parte software si pe parte hardware. Sau asa vad eu tinand cont ca iOS nu s-a diversificat asa de mult in ultimii ani, din aceasta cauza nici hardware nu s-a dublat. Deja pe un dual core 1.6, 2G RAM si quad core graphic cred ca aboslut toate animatiile si tot iOS7 UI ar trebui sa mearga flawless si pt iphone care se preconizeaza ca se lanseaza in paralel cu 5s sa aibe cumva hardware de la iphone 5

  2. Eu nu cred că pocnitoarea aia de iOS 7 are nevoie de quad core si 2 GB ram … Astia fac update de hardware doar ca sa nu vanda acelasi produs intr-un alt ambalaj . Nu mai fiti naivi !

  3. iPhone 4S are 512 MB RAM, cand a aparut iPhone 5 s-a dublat memoria si a ajuns la 1 GB RAM,acum daca se va dubla iar va ajunge la 2 GB, asta inseamna ca la anu vom vedea iPhone 6 cu 4 GB RAM…

  4. Aici putem intreba pe cei care folosesc iOS7 pe iphone 4 sau 4s…am inteles ca pe iphone 5 merge decent. Probabil pe iphone 5s va merge perfect

  5. Zaone, te rog să remediezi greșeala făcută în acest articol și absolut toate în care se vorbește de procesoare: îi spune “cip”(!!!!) nu “chip”. Chip este acela pe care îl au oamenii. A7 este un cip!

  6. @Bogdan: Chip/cip e aceeasi chestie. Ca tu le vezi diferit e problema ta. In limbajul international denumirea este chip, nu cip. Nu sunt eu fanul romanizarii, mai ales a celei fortate si inutile.

  7. chip/cip :)) tare faza.Apreciez dinamismul stimabilului de mai sus!
    in legatura cu iphone 5s , as aprecia daca ar revolutiona pe parte de acumulator ca la mac air cu haswell.