Apple TV-ul este lider pe piata dispozitivelor de streaming multimedia

  Apple TV este unul dintre produsele de succes ale celor de la Apple, asta in conditiile in care compania inca priveste dispozitivul ca fiind un simplu hobby. Apple are grija ca el sa aiba update-uri la timp, lanseaza modele noi aproape in fiecare an si asta a ajutat-o sa detina suprematia pe piata dispozitivelor pentru streaming multimedia. Conform unui studiu publicat astazi, Apple TV-ul detine 56% din aceasta piata in care ii regasim si pe marii producatori de terminale mobile: Samsung, Google, Sony, dar si pe cei de la Roku sau Boxee.

  Apple a vandut peste 13 milioane de Apple TV-uri pana in prezent, ea fiind secondata de catre Roku, cu 5 milioane de unitati, acestea fiind singurele companii din SUA care au vandut mai mult de 1 milion de astfel de produse. Succesul Apple TV-ului se datoreaza in principal iDevice-urilor, el fiind singura modalitate de a face AirPlay streaming curat, fara jailbreak sau mod-uri, catre un televizor, insa in multe tari civilizate Apple TV-ul permite si vizualizarea de show-uri TV sau filme direct din iTunes Store, iar Apple are in maini un produs care trebuie sa evolueze in viitor.

12 COMENTARII

  1. Da, trebuie sa evolueze, mai ales o noua telecomanda cu touch ceva, pt o mai usoara explorare a celor 6 ferestre de apar pe apple tv-ul 3 ce mandru il detin :D. Jocuri apps si multe altele au loc in cutiuta aia dar apple, pt. Romania, vinde 6 ferestre cu o telecomanda numai buna de intins untul pe paine.

  2. Se poate folosi si in Romania, aproape la fel ca in SUA, cu cateva artificii facute la inceput, dupa achizitie.

    Eu locuiesc in Bucuresti si am un ATV3 la care am vazut multe filme si documentare de pe iTunes SUA si de pe Netflix (la Netflix am abonament lunar de 8 dolari). Singura problema e ca nu am suficient timp pt asta. 🙂

    Ceea ce mi-as mai dori in plus, si pt care sunt dispus sa platesc, bineinteles, sunt 2 lucruri:
    – sa am acces si la filmele proaspat lansate in cinematografe (sper ca industria de film sa gaseasca o solutie de a permite si asa ceva):
    – si sa pot viziona si filme in format 3D.

    In alta ordine de idei, astept cu mare interes viitorul iTV, despre care se tot speculeaza de cativa ani de zile. 🙂

  3. Pt Adrian

    Am incercat sa achizitionez si eu filme de pe itunes US unde am cont insa nu pot din cauza cardului din Ro.Tu cum ai procedat ? Poti sa recomanzi un VPN ok pentru Netflix (sau nu e nevoie) ?

  4. Eu am cont de US, dar mi l-am facut fara card bancar (la modalitatea de plata la mine apare selectat “None”). Pt achizitii de pe iTunes US si pt plata lunara a abonamentului la Netflix, imi cumpar de pe internet Gift Card-uri iTunes si imi creditez contul cu valoarea lor.

    Pt a putea accesa din Romania iTunes US si Netflix folosesc un DNS changer, nu merg pe varianta VPN-ului.
    Pe link-ul urmator sunt detalii despre setarile necesare pt ATV: http://tunlr.net/get-started/get-started-with-appletv/
    Doar ca Netflix-ul nu merge cu IP-ul de acolo. De aceea eu folosesc un alt IP, care nu sunt sigur, dar s-ar putea sa fie urmatorul: 149.154.157.61

    Sper sa fie de folos informatiile astea.

    Multa bafta!

  5. Zaone am scris si eu un comment aici acum 6 ore,nici acum nu l-ai postat,de ce nu le postezi,ne chinuim degeaba sa scriem iar pe tine nu te intereseaza lucrul asta….

  6. Eu folosesc atv3 pt radio si filme de pe torrtente. Cateodata mai vizualizez si fotografiile din fotostream. Cred ca pe viitor atv va deveni cea mai mare firma de cablu caci deja sky news merge brici pe el. Hbo tot cu dreamboxul trebuie sa il urmaresc :).

  7. Cipa, aplicatia de radio mi se pare foarte greu de utilizat (n-are nici macar un search dupa numele postului sau dupa tara), tu cum o folosesti?

    Nu inteleg ce legatura are ATV-ul cu filmele de pe torrente. Vrei cumva sa zici ca le rulezi pe un Mac si folosesti ATV-ul ca sa le vezi pe televizor prin AirPlay?!

    Merci!

  8. da #adrian, vad filmele luate de pe torrente cu un mac prin airplay
    am stat ceva pana am ales acele posturi de radio; apoi le-am pus la favorite si ele iti apar primele in lista;

  9. Nu, Stefan, din pacate nu mai e de actualitate acel DNS.
    Eu folosesc altul acum, dar pt a-l folosi mi-am facut whitelisting pe tunlr.net la IP-ul static pe care il am acasa. Vezi daca mai exista la ei slot-uri disponibile pt Romania.
    Bafta!