Google pregateste o noua versiune a tabletei Nexus 7 pentru a concura cu iPad Mini (Video)

[youtube]http://youtu.be/HXrcUyCVA6c[/youtube]

  In clipul video de mai sus aveti o prezentare a viitoarei tablete Google Nexus 7 dezvoltate de catre Google, ea urmand a fi prezentata in cadrul unei conferinte ce ar urma sa aiba loc pe data de 24 iulie. Din punct de vedere al design-ului nu exista diferente foarte mari fata de modelul anterior, insa noua tableta are un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro, are o camera frontala de 1.2 megapixeli si una principala de 5 megapixeli, dar si 4 GB RAM. Tableta ar urma sa ruleze Android 4.3 Jelly Bean si va fi un competitor serios pentru iPad Mini.

  Desi e putin probabil ca tableta sa aiba intr-adevar 4 GB RAM, daca va fi intr-adevar vanduta la pretul de 229$ pentru versiunea de 16 GB si 269$ pentru versiunea de 32 GB, atunci doar o versiune ieftina ar iPad Mini i-ar putea face fata pe piata. Desi in mare Google Nexus 7 nu are aspectul unei tablete premium, Google a vandut destule unitati ale acestui dispozitiv, versiunea anterioara fiind produsa de catre ASUS, iar versiunea a doua ar putea veni de la aceeasi companie. In final, Google Nexus 7 v2 va fi cel putin la fel de populara precum prima versiune, mai ales daca preturile de vanzare vor fi si mai mici.

6 COMENTARII

  1. Va lansa o noua versiune care sa fie mai buna decat cea veche nu pentru a concura cu mini. Sa nu uitam ca Nexus a aparut inaintea lui ipad mini si nu invers. Prima versiune este peste mini. Iar mini2 nu stie nimeni cd va veni si dc vor reusi sa schimbe rezolutia.

  2. Toate tabletele sunt “mai bune” in specificatii ca ipadul dar nici unul nu se misca la fel de bine. 🙂 de baterie nu mai zic, ca miile de mAh se topesc sub Android ca la telefoanele de acum 10 ani cand au aparut ecranele color mai serioase.

  3. @vali ->Prima versiune in ce privinta este peste ipad mini? Doar specificatii tehnice pe hartie, ca in practica este dezastru in comparatie cu mini care ruleaza fluent orice aplicatie/joc (sa nu mai amintesc de browsing…)

  4. 🙂 Nu vorbesc de hartie ci de utilizarea propriu-zisa. Am folosit si m-am jucat cu amandoua suficient de mult incat sa iti spun ca la fel functioneaza si Nexusul…fluent in orice joc si aplicatie. Si totusi hai sa nu amintim de browsing unde pe mini tre sa maresti textul mic ca sa intelegi ce scrie, pentru ca cel mare te va deranja oricum. Daca nu era rezolutia ei praf, ar fi fost super ok. Nu spun sa fie retina dar macar la nivelul lui Nexus.

  5. vali -> detin ambele, nexus e un produs mult sub mini
    1. din cauza androidului – laguri foarte mari, applicati mult inferioare din cauza nefinisarii si fragmentarii android, memoria niciodata nu e de ajuns..etc
    2. din cauza product design: baterie varza, finisari la nivel de ipad 1, mai rau chiar

    singurele avantaje: pretul si usurinta de a utiliza fisiere, gen desktop

    am fost impresionat la inceput de anumite tweakuri ce pot fi facute pe android, de usurinta de a adauga fisiere, filme, etc…dar per total, produsul este mult sub ipad mini

  6. Vezi sa nu ai instalate aplicatii cu probleme, no name sau care nu sunt din play store, nu am avut lag in utilizare niciodata, iar aplicatii care sa nu fie optimizate pentru ea nu am vazut decat una, dar iara depinde ce ai pus si de unde.
    Finisarile mi se par super ok, ca ipad mini arata mai bine si e mai subtire e altceva.
    Iar pretul si posibilitatea utilizarii fisierelor desktop precum si widgeturile cu care o poti customiza te ajuta mult in folosire.
    Neluand in calcul pretul si eu as merge tot pe mini, insa daca stii ca vrei sa si citesti…nu te ajuta deloc mini.