iPhone 5 urmeaza sa fie scos din productie dupa lansarea iPhone 5S si iPhone Lite

  iPhone 5, cel mai popular iPhone al momentului, ar urma sa fie scos din productie de catre compania Apple dupa lansarea iPhone 5S si a noului iPhone Lite. Informatia vine de la o publicatie din Coreea de Sud, care afirma ca Apple isi va concentra eforturile pe fabricarea celor doua noi modele ale iPhone, lasand iPhone 5 uitarii. Nimeni nu stie deocamdata care ar fi principala cauza pentru luarea acestei decizii, insa exista zvonuri care dau de inteles ca si iPhone 4/4S urmeaza sa fie scoase din productie pentru a permite vanzarea doar de iDevice-uri care au cabluri Lightning.

  Ca sa fiu sincer, scoaterea din productie a iPhone 5 ar fi o miscare extrem de neobisnuita pentru compania Apple, cei din Cupertino avand obiceiul de a tine in vanzare modelele vechi timp de 3 ani dupa lansare. Exista totusi posibilitatea ca Apple sa aiba dorinta de a face o diferentiere clara intre smartphone-urile high-end si cele mid/low-end, asa ca eliminarea iPhone 5 din oferta ar face loc pentru iPhone Lite. Din punctul meu de vedere zvonul nu pare a fi credibil, desi publicatia a oferit informatii valide in trecut si Apple este capabila de orice.

16 COMENTARII

  1. Nu vreau sa fiu rautacios,dar personal cred ca aluminiul slab calitativ este cauza (daca este adevarat stirea) ca Apple sa-l scoata de la vanzare.Foarta multa lume se plange ca se zgarie usor,si raman urme adanci pe laterale.

    FYI : Am scapat 4S-ul meu pe laterala de la 1.60m pe ciment si abia daca se observa o urma,daca as fi avut iP5,nu cred ca as fi fost la fel de norocos.

  2. Or sa scoată ip 5 din producție ca e slab calitativ in ceea ce privesc materialele si o sa producă doar ip 5s tot din aceleași materiale :)) …cat poti sa fii de stupid sa zici asta ?

  3. Da, întradevăr! Am scăpat Ip5 de la 1,20 m și mi-a rămas o urmă pe lateral, ce-i drept nu se vede cu ochiul liber dar la atingere se simte că e deformat. P. S. Am avut bumperul pe el (silicon+aluminiu) Bumperul e de la Artwizz și zic că și-a făcut datoria!

  4. cred ca astia care spun ca iPhone4/4S au materiale mai bune nu au pus mana pe un Iphone 5. Il am de cand s-a lansat si nu am vreo urma pe el. Nu stiu cine se plange dar eu nu ma pot plange.

    PS: nu am husa… asta in caz ca se gasesc carcotasi…

  5. Am exprimat opinia mea
    De a ta puțin ma intereseaza.

    Nu am specificat banda laterala la asta am făcut referire.
    Nu poți spune ca e mai rezistenta la i5

  6. Il scoate pentru a nu se canibaliza cu Lite . Iphone 5 va fi poate la pret prea apropiat de lite si nu e de plastic …

    Iar pentru ei e mai profitabil sa vanda doar cel lite , e profitul mai mare .

  7. trebuie sa fii prea prost sa spui o aberatie mai mare cum ca iPhone 5 e mai rezistent in ceea ce priveste rama metalica decat 4 sau 4S

  8. sa trecem peste, iP5 a fost si este un chix dpdv al carcasei – it’s a fact… conform traditiei apple, probabil ca or sa rezolve problema cu carcasa in modelul 5S… sau cel putin asa imi place sa cred.

  9. Chiar iphone 4-4s e mult mai calitativ in materiale fata de 5, eu am un 5 si din pacate il am indoit pe spate, nici macar pe laterale…

  10. Coreea de Sud e o tara in care se vand multe iPhone-uri, iar stirea apare pe web blink of an eye si e posibil sa fie preluata de alte publicatii si citita, deasemenea, de multi doritori de astfel de telefoane. Cine stie (si stiu multi!) ca inaintea lansarilor de iPhone vanzarile merg foarte prost poate sa intuiasca motivul unei astfel de stiri: dati navala acum sa cumparati i5 (mai ales ca s-a mai si ieftinit) ca n-o sa va mai intalniti cu el niciodata mai ales ca pana in toamna-iarna cand va aparea i5S worldwide mai e destul…
    Anyway, destul de subtila stirea daca nici macar pe aici nu s-a prins nimeni…
    Pentru cine nu crede mai vorbim la iarna cand veti vedea i5 pe rafturi cacalau.

  11. Pai parca era vorba ca iphone are materiale de super calitate, nu ca S-urile, plastice de doi lei? Acum iar va suciti. Acum ceva vreme daca ziceai pe aici ca iphone se zgarie in doua zile, erai luat la misto. Boala grea asta cu fanii.