Pentru licentierea unor tehnologii, Apple sustine ca Motorola i-a cerut de 12 ori mai multi bani decat competitorilor

Apple si Motorola se judeca prin instantele globale de cativa ani deja, insa deocamdata niciuna dintre companii nu este dispusa sa faca, concesii majore, iar daca luam in calcul faptul ca Google detine Motorola, atunci lucrurile se complica. Apple a inercat sa licentieze diverse tehnologii de la Motorola, insa intr-un document trimis unei instante sustine ca pentru licentiere, Motorola ii cere preturi de 12 ori mai mari decat cele aplicate concurentilor. Avand in vedere ca vorbim despre brevete FRAND, care trebuie sa aiba o rata de licentiere mai mica, miscarea celor de la Motorola este una care i-ar putea aduce necazuri juridice.

The most interesting economic information is that Motorola, according to the brief, “demand[s] that Apple take a license at a rate that was more than 12 times what Motorola was charging other licensees for the same technology–a rate that was unfair, unreasonable, and decidedly discriminatory”

Apple sustine ca Motorola ii cere 2.25% din pretul fiecarui produs care utilizeaza tehnologiile sale si acest lucru ar reprezenta aproximativ 12$ pentru fiecare iPhone vandut. Licentiind tehnologii Motorola prin interpusi, Apple plateste doar 1$ pentru fiecare iPhone vandut si diferenta de pret este clara pentru toata lumea. In definitiv totul este o simpla sicanare facuta intre Google si Apple prin intermediul Motorola, cele doua companii fiind rivale in multe domenii, iar acest lucru se rasfrange, in principal, asupra utilizatorilor.