Apple dezvolta un sistem propriu de recunoastere a comenzilor vocale, intentioneaza sa renunte la Nuance pentru Siri

  Apple este o companie pentru care independenta si controlul conteaza extrem de mult, de aceea ea incearca sa isi construiasca propriile servicii pentru a oferi utilizatorilor functionalitatea pe care le-o ofera alte companii. In aceasta idee, cei de la Apple au format in Boston o echipa de specialisti in recunoasterea de comenzi vocale, unii dintre ei fosti angajati ai Nuance, iar obiectivul lor este de a reproduce functionalitatea Nuance si de a o imbunatati, astfel incat Apple sa nu mai fie nevoita sa utilizeze aceasta tehnologie pentru Siri.

  Nuance are sediul exact in orasul Boston, Apple este activa in incercarile de a ii angaja persoanele importante, a reusit sa atraga cativa dintre cei care conduceau echipele care dezvoltau sistemele de recunoastere a comenzilor vocale si munca sa nu se va opri aici. Daca Apple va reusi sa renunte la Nuance, dar sa pastreze calitatea serviciilor, atunci va avea control total asupra Siri, nu va fi nevoita sa isi imparta informatiile cu vreun partener si va putea modifica functionalitatea asistentului dupa bunul plac, fara a depinde de cineva.

  Problema cu acest plan este ca initial sistemul nu va fi la fel de bun precum cel al Nuance si avem destule dovezi in trecut care indica faptul ca incercarile Apple de a reproduce functionalitatea unor tehnologii importante nu a dat roade. Nimeni nu stie cat va investi Apple in acest proiect, nimeni nu stie cat va dura pana cand va reusi sa il duca la bun sfarsit, insa este clar ca Apple incearca.