Apple a fost actionata in judecata de catre angajati suparati din cauza verificarilor de securitate facute dupa terminarea programului

Apple Think Different  In magazinele Apple exista o politica in baza careia echipele de securitate verifica angajatii si gentile acestora atat la intrarea, cat si la iesirea din programul de lucru. Verificarile au rolul de a perveni eventualele furturi sau introducerea de obiecte ilicite in magazine, angajatii spun ca pierd minim 30 de minute in fiecare zi din cauza lor. Mai mult decat atat, angajatii spun ca Apple nu ii plateste pentru timpul pierdut in cadrul acestor verificari si doi dintre ei au actionat Apple in judecata, cerandu-le salarii compensatorii pentru timpul pierdut in cadrul verificarilor.

Apple has engaged and continues to engage in illegal and improper wage practices that have deprived Apple Hourly Employees throughout the United States of millions of dollars in wages and overtime compensation. These practices include requiring Apple Hourly Employees to wait in line and undergo two off-the-clock security bag searches and clearance checks when they leave for their meal breaks and after they have clocked out at the end of their shifts.

  Conform calculelor facute de catre angajati, Apple le datoreaza 1500$ anual pentru orele pierdute in timpul acestor verificari de securitate, insa ramane de vazut daca instanta din SUA care a preluat cazul va fi de acord cu ei. Daca procesul va atrage si mai multi angajati din cadrul companiei, atunci poate exista sanse ca ei sa aiba castig de cauza in fata Apple, nimeni nu stie daca Apple va ajunge vreodata sa plateasca vreo amenda sau compensatie pentru protejarea magazinelor sale.