Google Play genereaza pentru prima oara mai multe descarcari decat App Store

  Q2 2013 va fi un trimestru pe care Apple nu-l va uita prea curand, deoarece Google Play a generat pentru prima oara mai multe descarcari decat App Store. Informatiile vin de la cei de la App Annie, care ne spun ca Google Play a reusit sa genereze cu1 10% mai multe descarcari decat App Store, insa magazinul celor de la Apple genereaza in continuare cele mai mari venituri, ele fiind de 2.3 ori mai mari decat cele generate de catre Google Play. Cresterea generata pentru Google Play vine de pe urma adoptarii la scara larga a terminalelor Android in piete precum Brazilia, India sau Rusia, acest trend urmand a se pastra in lunile urmatoare.

Google Play saw Brazil climb two spots to join India and Russia as another emerging market in the top 5 countries by downloads for Q2 2013…The United States, Japan and United Kingdom remained the leaders in the iOS App Store when looking at revenue generation, and Australia climbed to #4 after a strong Q2. iOS App Store revenue was driven primarily by the United States and Japan, which combined to account for about half of the total iOS App Store revenue in Q2.

  Era normal ca acest lucru sa se intample, iar acum Apple nu se mai poate lauda cu acest lucru, insa poate spune ca magazinul sau genereaza mai multi bani si are mai multe aplicatii. Cea din urma afirmatie este temporara, deoarece Google Play este pe punctul de a avea mai multe aplicatii decat Apple, magazinul celor din Cupertino fiind acum gazda pentru 900.000 de titluri. Avand in vedere diferentele mari in ceea ce priveste baza de utilizatori a celor doua platforme, era normal ca Google Play sa intreaca App Store-ul si din acest punct de vedere, ramane de vazut cand vom vedea acelasi lucru pe partea de venituri.