Prima Pagina Android Google Play genereaza pentru prima oara mai multe descarcari decat App Store

Google Play genereaza pentru prima oara mai multe descarcari decat App Store

  Q2 2013 va fi un trimestru pe care Apple nu-l va uita prea curand, deoarece Google Play a generat pentru prima oara mai multe descarcari decat App Store. Informatiile vin de la cei de la App Annie, care ne spun ca Google Play a reusit sa genereze cu1 10% mai multe descarcari decat App Store, insa magazinul celor de la Apple genereaza in continuare cele mai mari venituri, ele fiind de 2.3 ori mai mari decat cele generate de catre Google Play. Cresterea generata pentru Google Play vine de pe urma adoptarii la scara larga a terminalelor Android in piete precum Brazilia, India sau Rusia, acest trend urmand a se pastra in lunile urmatoare.

Google Play saw Brazil climb two spots to join India and Russia as another emerging market in the top 5 countries by downloads for Q2 2013…The United States, Japan and United Kingdom remained the leaders in the iOS App Store when looking at revenue generation, and Australia climbed to #4 after a strong Q2. iOS App Store revenue was driven primarily by the United States and Japan, which combined to account for about half of the total iOS App Store revenue in Q2.

  Era normal ca acest lucru sa se intample, iar acum Apple nu se mai poate lauda cu acest lucru, insa poate spune ca magazinul sau genereaza mai multi bani si are mai multe aplicatii. Cea din urma afirmatie este temporara, deoarece Google Play este pe punctul de a avea mai multe aplicatii decat Apple, magazinul celor din Cupertino fiind acum gazda pentru 900.000 de titluri. Avand in vedere diferentele mari in ceea ce priveste baza de utilizatori a celor doua platforme, era normal ca Google Play sa intreaca App Store-ul si din acest punct de vedere, ramane de vazut cand vom vedea acelasi lucru pe partea de venituri.

 • Andrey

  S-au lasat kinderii de piratarea aplicatiilor?! NO CRED !

 • Daniel

  Mult si prost.

 • Lucian 4.2

  Andrey, tu crezi ca toti posesorii de iPhone au pe calculatorul de acasa toate aplicatiile din Windows licentiate? Toti posesorii de iPhone cumpara toate filmele? Toata muzica? Nu mai navigheaza si ei putin printre torrente?
  Adica pe Windows e acceptabil. Pe iOS in schimb nu e acceptabil (asta in cazul in care nu ar fi asa inchis …). Iar daca o faci pe Android inseamna ca esti pirat.
  Miroase a naivitate. Si putina prostie.
  Precizare : nu incurajez pirateria software. Am constatat o stare de fapt.

 • Lucian 4.2

  De piraterie vom scapa atunci cand toate aplicatiile vor fi free. Ca cele de la Google.
  Iar dezvoltatorii vor castiga mai subtil : publicitate, optiuni premium, in app purchase.
  Suna foarte … androidic, nu-i asa?

 • Vlad

  Majoritatea aplicatiilor din Google Play is gunoaie.

 • Relu

  @Lucian: suna naspa.. mai bine premium decat freemium sau cu reclame, pi-am-as pe ele

 • Gafserge

  Mult si prost … Cum spunea cineva ….. Si trebuie tinut cont ca google play este o platforma universala si tot nu va ajunge sa egaleze rezultatele financiare ale lui itunes ca capitolul descarcari pe idevice-uri nu pe pc … Si oricum se stie cine a gandit si dezvoltat app store-ul , ca alti copiaza si apoi se lauda cu rezultate , nu poate decat sa demonstreze ca in continuare iei nu vor face decat sa incerce sa ajunga la un standard …. De referinta pe care apple il impune . apar astfel de statistici intodeauna inainte ca apple sa promoveze un nou produs si un nou Iso …. In care de fiecare data vine cu ceva nou si bine facut … In timp ce concurenta nu numai ca face copy paste dar nici nu au venit cu ceva inovativ pe noile lor platforme …. Deci despre ce vorbim … Comparand pe cine cu ce????

 • Marus

  @Gafserge. Bai ce ma enerveaza astia incuiati ca time. Peste 2-3 link cand iti instalezi si tu iOS 7 si folosesti notification center-ul sa-ti aduci aminte can e furat din android.

 • Damian

  @Marius.. Miar fi rusine sa vorbesc , tu iei o perioada de timp care iti convine tie si tuturor android-tarzilor :))): inainte ca Google sa implementeze notification centerul o trebuit sa creeze androidul nu ? 😮 cam asa au decurs lucrurile intr-o cronologie corecta :o( surprinzator pentru tine vad..) tu ai vazut ca si la aparitie dar si acum acel Android ii seamana ca unui frate geaman lui iOS ? :oo, asa ca nu lua doar evenimente ce te intereseaza pe tine , ia-o logic si cronologic. … De aia Google nu va fi niciodata pe masura Apple, tot ce stiu sa faca e sa fure.. tristuț 🙁 ( pentru ei =))))) )

 • viorel

  Şi uite aşa pleaca unii la razboi si nici macar nu este razboiul lor , bravo fratilor ati scăzut în cursă.
  Eventual plecati intr-o cruciadă de-a lui apple.
  Scopul a fost atins , aveți prea puțini ani de viață ca sa înțelegeți asta…

 • Pingback: App Store vs Google Play (infografic) | iDevice.ro()