Apple testeaza o tableta iPad Mini 2 cu chip A6, dar fara Retina Display

  Versiunile beta ale iOS sunt intotdeauna bune indicatoare pentru iDevice-urile pe care Apple le testeaza, iar in iOS 7 beta 4 a fost descoperita o dovada care confirma faptul ca Apple testeaza o versiune a iPad Mini 2 care nu are Retina Display, dar are chip A6 integrat. Versiunile testate de catre Apple au denumirile de cod iPad2,8, iPad2,9 si iPad2,10, versiunile lor fiind J75, J76 si J77. Facand o comparatie cu modelul vandut acum pe piata care are denumirile de cod iPad2,5, iPad 2,6 si iPad 2,7, este clar ca in iOS 7 avem dispozitive complet noi, care sunt pregatite pentru lansare.

  In baza acelorasi informatii disponibile in iOS 7 beta 4, se pare ca noile versiuni ale iPad Mini urmeaza sa contina chip-ul A6, conform denumirii procesului s5l8950x. Din pacate ele nu ar urma sa aiba Retina Display si acest lucru este “dovedit” de faptul ca nu exista imagini @2x pentru ele, dar si de faptul ca versiunile testate de catre Apple sunt diferite de cea J85 care ar avea Retina Display. Separat de toate acestea, se pare ca aceste versiuni ale iPad Mini ar avea exact acelasi chip baseband precum modelul disponibil acum pe piata, deci schimbarile vor fi minore.

  Desi nimeni nu stie sigur ce va face Apple, exista posibilitatea ca in toamna Apple sa lanseze o versiune a iPad Mini care are doar noutati hardware, urmand ca in primavara sa lanseze o versiune care are si Retina Display.