Microsoft Surface s-ar fi vandut in doar 1.7 milioane de exemplare de la lansare si pana in prezent

  Microsoft Surface este linia de tablete lansata de catre Microsoft impreuna cu Windows 8, insa din pacate compania nu a avut chiar atat de mult succes in a convinge utilizatorii ca ele merita intr-adevar achizitionate. Cei de la Microsoft au platit 900 de milioane de dolari pentru a produce aceste tablete, insa veniturile generate de catre ele se ridica doar la aproximativ 853 de milioane de dolari. Se pare ca Microsoft ar fi reusit sa vanda in lumea intreaga doar aproximativ 1.7 milioane de unitati(la un pret mediu de 500$ per unitate), mult sub ceea ce se astepta compania.

But hypothetically, if the average price were $500 (the original price of the base-level Surface RT), the revenue figure suggests that total units sold were in the range of 1.7 million units as of the end of June. That’s roughly in line with a Bloomberg News report in March, saying that the company had sold 1.5 million units as of that point, well below its original aspirations.

  Cifra este mica si daca ne gandim ca Apple a vandut 3 milioane de tablete iPad in 3 zile in luna noiembrie a anului trecut, atunci cele 1.7 milioane de unitati vandute de Microsoft in 8 luni reprezinta o gluma. Daca facem totusi o comparatie cu lansarea iPad 1, atunci lucrurile nu sunt chiar atat de grozave pentru Microsoft, Apple comercializand de aproape 10 ori mai multe unitati in 8 luni de disponibilitate a iPad in anul 2010. Este clar ca Microsoft Surface nu este produsul cu care Microsoft poate sa atace piata tabletelor, insa compania va lansa si o versiune secundara.

2 COMENTARII