Google lanseaza Android Device Manager, reproduce in Android OS functionalitatea Find My iPhone

  In cursul zilei de ieri Google a lansat oficial Android Device Manager, un sistem care functioneaza aproape exact precum Find my iPhone, insa este disponibil pentru terminale Android. Practic utilizatorii au un website prin care isi pot localiza terminalele Android si au la dispozitie posibilitatea de a rula o alerta pe ele sau de a le sterge in cazul in care sunt pierdute/furate. Practic aceasta este o parte din functionalitatea Find My iPhone, serviciul fiind lansat acum mai bine de 3 ani de zile de catre Apple si fiind ceva mai complex.

If you ended up dropping your phone between those couch cushions, Android Device Manager lets you quickly ring your phone at maximum volume so you can find it, even if it’s been silenced. And in the event that your phone or tablet is out of earshot (say, at that restaurant you left it at last night), you can locate it on a map in real time. While losing your phone can be stressful, Android Device Manager can help you keep your data from ending up in the wrong hands. If your phone can’t be recovered, or has been stolen, you can quickly and securely erase all of the data on your device.

  Avand in vedere ca autoritatile americane preseaza Google, Apple si alte mari companii sa gaseasca metode de a isi securiza suplimentar terminalele si de a permite utilizatorilor sa le dezactiveze complet in cadrul unui furt, lansarea sistemului este normala. Nu stiu cat de normala este preluarea functionalitatii sistemului celor de la Apple, insa exista posibilitatea ca ambele companii sa colaboreze si preluarea acestor functii sa le permita celor de la Apple sa implementeze in propriile produse alte tehnologii detinute de catre Google.