iPhone-urile au o valoare de revanzare mai buna decat terminalele Samsung Galaxy

  Probabil nu este prima oara cand cititi ca iPhone-urile au o valoare de revanzare mai buna decat terminalele Samsung Galaxy, insa un nou studiu vine doar sa confirme acest lucru, partea interesanta fiind ca iPhone 4 a inregistrat o crestere a valorii de revanzare. Analizand piata de produse second-hand din SUA, un analist american a afirmat ca in ultimele 3 luni iPhone 5 a pierdut doar 3.75% din valoare, iPhone 4S a pierdut 11.85% din valoare, in timp ce valoarea iPhone 4 a crescut cu 10.3%. In cazul terminalului Samsung Galaxy S3 vorbim despre o scadere cu 27.3% a valorii de revanzare, Galaxy Note inregistrand o pierdere si mai mare, de 35.5%.

Over the four months from April through July, the iPhone 5 dropped 3.75 percent in value, while the iPhone 4S dropped 11.85 percent. The iPhone 4 jumped in value by 10.3 percent. In contrast, Samsung’s Galaxy S3 lost 27.3 percent of its value, while the Galaxy Note 2 fell by 35.5 percent. The situation was similar in China. Since the start of April, the iPhone 5 dropped 7.2 percent in resale value, the iPhone 4S fell by 14.3 percent, and the iPhone 4 grew by 1.4 percent. The value of Samsung’s Galaxy S4 fell by 14.3 percent, the S3 by 24.1 percent, and the Note 2 by 23.6 percent.

  In China situatia este oarecum similara, iPhone-urile pastrandu-si valoarea in cazul revanzarii, in timp ce terminalele Samsung devin din ce in ce mai ieftine pe masura ce se distanteaza de data lansarii. Toate aceste informatii nu sunt noi, deoarece studii de acest gen sunt facute anual si de fiecare data se obtin exact aceleasi rezultate, iPhone-urile avand o valoare de revanzare mult mai buna decat alte dispozitive. Acest lucru este foarte bun pentru utilizatorii obisnuiti, deoarece acestia pot obtine un pret bun pe propriul terminal atunci cand unul nou este lansat in piata, iar posesorii de iPhone-uri ies cei mai castigati.