iOS 7 Frequent Location iti monitorizeaza orice miscare cu acordul tau si iti afiseaza loguri detaliate despre locatiile vizitate

  iOS 7 Frequent Location este o noua functie a iOS 7, cei de la Apple implementand-o in ideea de a le oferi utilizatorilor posibilitaea de a vedea ultimele locatii vizitate, dar si pentru a combina informatiile cu sistemul care ne spune cat de aglomerat este traficul in locatiile pe care le vizitam frecvent. Avand in vedere ca vorbim despre un sistem care logheaza orice locatie vizitata de catre noi, cu date despre ora/etc, unii s-au speriat putin si au inceput sa publice mesaje care ar putea genera, fara rost, panica in randul utilizatorilor.

  Deisi acest sistem ne logheaza fiecare miscare, el functioneaza doar cat timp GPS-ul este activ si doar daca avem activata functia de logare. Fiind o functie a iOS 7, Frequent Locations ruleaza doar daca noi dorim acest lucru, deci logarea locatiilor se face cu consimtamantul nostru, functia fiind nativ dezactivata. Chiar daca unii ar putea crede ca Apple le monitorizeaza locatiile pentru a vedea tabieturile lor, in realizate totul tine doar si numai de utilizator, acesta avand puterea de a decide daca locatiile sale pot fi monitorizate sau nu.

8 COMENTARII

  1. Ce atata panica?
    Oricum suntem monitorizati dupa releele de telefonie la care ne conectam si cu o precizie de care ati fi surprinsi, deci nu stau ei dupa un programas de monitorizare gps care mai poate fi si dezactivat cand vrem..
    Credeti ca iphone-ul nu poate stoca si transmite datele despre acele relee?
    Nu vreti monitorizare a localizarii, umblati fara telefoane..

  2. pe mine nu ma deranjeaza. Ce sa faca cu datele mele? Cine are google now, poate sa intre pe google dashboard/location history (in browser). Gasiti acolo, pe zile, toate locatiile unde ati fost, ce tari ati vizitat, grafic cu cat timp petreceti la birou, acasa, cati kilometri am calatorit de la activarea serviciului etc. Plus ca lunar imi genereaza un raport cu cat am mers pe jos, cat cu bicicleta, cele mai vizitate locuri etc

  3. Serviciul e folosit pentru a ne bombarda cu reclame targhetate in functie de locatia curenta. Un iAd cu steroizi enervanti pt utilizator. Daca va mai aduceti aminte, Apple colecta datele utilizatorilor fara acordul lor inca de pe vremea iOS, 3. Ce va face sa credeti ca au renuntat.

  4. Serviciul e folosit pentru a ne bombarda cu reclame targhetate in functie de locatia curenta. Un iAd cu steroizi enervanti pt utilizator.

  5. Doamne cat de naivi sunt unii :)) cand e vorba de Apple toti se sperie ” oare ce se intampla cu datele” dar ca android nici macar nu ne intreaba si ne copiaza numerele de telefon,adresele de email, locatiile din GPS, etc….. parca nici nu ne intereseaza. Ciudat ca lumea parca se trezeste doar cand e vorba de Apple. De ce? Pt ca androidul ne ia ochii cu tot felul de prostii care nici nu au valoare ( personalizari, etc ) si nu realizam ca defapt pt niste personalizari idioate le dam GRATIS toate datele noastre. Date care pt ei valoreaza millioane sau chiar miliarde de dolari. Idiotismul e in floare !!!!