Prima Pagina Android Pentru prima oara in istorie, vanzarile de smartphone-uri intrec vanzarile de telefoane...

Pentru prima oara in istorie, vanzarile de smartphone-uri intrec vanzarile de telefoane mobile clasice

  Q2 2013 este un trimestru fiscal care merita tinut minte, deoarece pentru prima oara in istorie, vanzarile de smartphone-uri intrec vanzarile de telefoane mobile clasice. Mai exact, vanzarile de smartphone-uri au reprezentat 51.8% din vanzarile totale de telefoane mobile de pe intregul glob, Android-ul reprezentand 79% din acea cifra. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample mai devreme sau mai tarziu, insa iata ca totul a venit mai devreme si a venit cu probleme pentru Apple, cota de piata a companiei scazand simtitor fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Worldwide mobile phone sales to end users totaled 435 million units in the second quarter of 2013, an increase of 3.6 percent from the same period last year, according to Gartner, Inc. Worldwide smartphone sales to end users reached 225 million units, up 46.5 percent from the second quarter of 2012. Sales of feature phones to end users totaled 210 million units and declined 21 percent year-over-year. “Smartphones accounted for 51.8 percent of mobile phone sales in the second quarter of 2013, resulting in smartphone sales surpassing feature phone sales for the first time,” said Anshul Gupta, principal research analyst at Gartner. Asia/Pacific, Latin America and Eastern Europe exhibited the highest smartphone growth rates of 74.1 percent, 55.7 percent and 31.6 percent respectively, as smartphone sales grew in all regions.

  In total, 435 de milioane de telefoane mobile au fost vandute in lumea intreaga, iar 225 de milioane dintre aceste au fost smartphone-uri, restul de 210 milioane fiind terminale mobile clasice. Daca numarul de smartphone-uri vandute a cescur cu 46.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in cazul telefoanelor clasice vorbim despre o scadere cu 21% a cifrei de vanzari. In viitor discrepanta in vanzari dintre cele doua tipuri de telefoane mobile va fi si mai mare pe masura ce tot mai multi utilizatori vor alege telefoanele destepte.

 • claudiu91

  Mda… Daca voi considerati toate telefoanele cu android smart atunci putem spune ca smartphone-urile au depasit telefoanele clasice.

 • Victor Bulgar

  @claudiu91, de ce nu ar fi? Pentru faptul ca se misca mai greu? Pai oricum poti instala majoritatea aplicatiilor, iar in ziua de azi chiar si Androidele low-end sunt cat de cat potente. Daca iti aduci aminte de iPhone original, care nici nu avea App Store, specificatii mediocre, nici MMS sau camera video si se cerea cel mai avansat smartphone din lume, atunci care ar fi limita de jos pentru conceptul de smartphone dupa parerea ta?

 • Darius

  smartphone nu inseamna telefon scump sau super puternic sa va intre bine in cap…@claudiu91 nu toti au bani sa isi cumpere telefoane scumpe asa ca ia taci din gura ca poluezi site-ul….daca tie nu-ti convine ca acele telefoane sunt smartphone-uri atunci taci din gura

 • Markovnikov

  ar trebui sa se faca un clasament pentru smartphonurile mid si high end, cele low end nu intra in categoria unui smartphone modern

 • Lucian 4.2

  Un exemplu de low end este ZTE Blade III care costa 579 lei pe *mag (nu fac reclama gratuita).
  Daca il excludem pe asta trebuie exclus si iPhone 4 pentru ca au specificatii tehnice asemanatoare.
  Voi considerati iPhone 4 un smartphone low end?

 • Markovnikov

  un smartphone se judeca dupa ce poate sa faca si specificatii in primul rand si nu dupa pret iar cele doua enumerate de tine lucian, eu le categorizez ca fiind in categoria de mijloc, dar nu pentru mult timp

 • Claudiu Daniel

  Apropo de publicitatea facuta intens de Apple : aici avem un motiv !

 • claudiu91

  @Darius… . Acele “…” Inseamna aproximativ 2 pagini in care iti adresez diferite cuvinte, sper ca te-ai prins ce am vrut sa spun.