Apple este aproape de a incheia un parteneriat cu cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob

  Tim Cook a vizitat recent China pentru a discuta cu presedintii tuturor operatorilor de telefonie mobila din respectiva tara, insa interesul principal era fata de China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob. Cei de la Apple incearca de cativa ani de zile sa incheie un parteneriat cu acest operator si se pare ca acum se apropie de o posibila reusita. Cei de la Reuters redau declaratii ale CEO-ului Xi Guohua, care afirma ca discutiile avute pana acum cu Apple au fost pozitive si exista sanse reale de a incheia un parteneriat cu americanii.

Aug 15 (Reuters) – China Mobile Ltd, the world’s biggest mobile carrier by subscribers, said its talks with Apple Inc have been progressing smoothly and both sides are positive about reaching a possible agreement, Chairman Xi Guohua said on Thursday. “Both sides sounded keen (during recent talks),” Xi told a news conference after announcing the company’s first-half results.

  Avand in vedere ca Apple urmeaza sa lanseze iPhone 5S si ieftinul iPhone 5C in cursul acestei toamne, interesul de a incheia rapid un acord cu China Mobile este foarte mare. Accesul la acest operator le-ar oferi celor de la Apple posibilitatea de a isi creste substantial vanzarile in China, deoarece sutele de milioane de clienti ai Chine Mobile asteapta de destul timp sa poata achizitiona terminale iPhone la pret subventionat, iar anul acesta ar putea fi unul norocos pentru ei.