Prima Pagina Apple Apple este aproape de a incheia un parteneriat cu cel mai mare...

Apple este aproape de a incheia un parteneriat cu cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob

  Tim Cook a vizitat recent China pentru a discuta cu presedintii tuturor operatorilor de telefonie mobila din respectiva tara, insa interesul principal era fata de China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe glob. Cei de la Apple incearca de cativa ani de zile sa incheie un parteneriat cu acest operator si se pare ca acum se apropie de o posibila reusita. Cei de la Reuters redau declaratii ale CEO-ului Xi Guohua, care afirma ca discutiile avute pana acum cu Apple au fost pozitive si exista sanse reale de a incheia un parteneriat cu americanii.

Aug 15 (Reuters) – China Mobile Ltd, the world’s biggest mobile carrier by subscribers, said its talks with Apple Inc have been progressing smoothly and both sides are positive about reaching a possible agreement, Chairman Xi Guohua said on Thursday. “Both sides sounded keen (during recent talks),” Xi told a news conference after announcing the company’s first-half results.

  Avand in vedere ca Apple urmeaza sa lanseze iPhone 5S si ieftinul iPhone 5C in cursul acestei toamne, interesul de a incheia rapid un acord cu China Mobile este foarte mare. Accesul la acest operator le-ar oferi celor de la Apple posibilitatea de a isi creste substantial vanzarile in China, deoarece sutele de milioane de clienti ai Chine Mobile asteapta de destul timp sa poata achizitiona terminale iPhone la pret subventionat, iar anul acesta ar putea fi unul norocos pentru ei.

 • sori

  Chiar crezi ca sunt sute de milioane de chinezi care isi permit un iPhone la un pret total de peste 1000 $ ?
  Mie mi se pare ca majoritatea chinezilor care isi permit un iPhone, au deja unul din alte surse.

 • Sigur sunt zeci de milioane gata sa-l cumpere subventionat, asa cum se intampla si cu terminalele Android.

 • Lucian 4.2

  Intrarea pe piata chineza e extrem de dificila. Apple trebuie sa se lupte cel putin cu ZTE, Huawei si Lenovo care fac smartphone-uri cu specificatii foarte puternice la preturi ridicole.

 • heroes

  oare apple vor face parterneriat si cu vreun operator de temblelefonie de la noi sa putem cumpara si noi mai ieftin iphonuri la abonament sau le vom cumpara in continuare cu aceeiasi jecmaneala ca si pana acum tot ce inseamna produs apple.

 • Lucian 4.2

  heroes, Apple are produse subventionate la operatorii de telefonie din Romania.
  Dar subventia la telefon nu este un cadou primit de la Apple sau de la operator. Este o plata in rate. Nu primesti nici un leu de la nimeni.
  Ca sa fiu mai clar, pe caz ipotetic :
  pret intreg telefon : 500
  pret servicii telefonie : 5
  subventie lunara : 10
  subventie totala 2 ani : 240
  pret rezidual : 260
  Deci in acest caz ipotetic primesti cu 260 un telefon care la liber costa 500 la un abonament lunar de 15 (10 subventie + 5 servicii). Daca maresti subventia la 21 (cost abonament 26), iei telefonul “gratis”.

 • Vlad

  Mai bine stau pe Nokia 1100 decat sa dau 300 de euro pe un i5 la abonament de 51 de euro pe 2 ani.Hotie curata.Cea mai mare greseala pe care o poti face dupa parerea mea e sa-ti iei iPhone la abonament de la operator.Mai bine il iei din magazin si stii ca nu-l mai platesti dublu, cum se intampla la abonament.

 • SebyPT

  In ro am luat un i5 la cosmote cu 11 mil jum adica 250 euro la abonament de 38 euro.. In anglia la abonament de 36 de lire am luat alt i5 la 50 de lire.. Depinde de tara ce pret iti fac la tel.. In in anglia fata de ro aveam 5 mii de min in retea 2 mii in alte retele si nelimitat internet.. In ro am 300 in alte retele si 2 mii in retea si doar 4,5 Gb net..