Prima Pagina Apple Apple va promova posibilitatea de a rula Windows virtualizat pe Mac-uri

Apple va promova posibilitatea de a rula Windows virtualizat pe Mac-uri

  Intr-un efort de a atrage mai multi clienti din mediul business, compania Apple intentioneaza sa amplaseze in Apple Store-uri Mac-uri care ruleaza Windows 8 virtualizat prin sistemul Parallels si sa le demonstreze clientilor beneficiile pe care le pot obtine in baza utilizarii acestui sistem. Cei de la Apple incearca sa convinga clientii din mediul business ca-si pot utiliza aplicatiile din Windows si pe Mac-uri folosind software de virtualizare, sau daca dores pot rula Windows prin sistemul Boot Camp exact ca si cum ar avea un PC.

  Unii angajati ai Apple Store-urilor vor fi special pregatiti pentru a putea discuta cu acesti clienti si a le prezenta toate beneficiile pe care acest sistem le are si ramane de vazut daca Apple va avea succes a convinge pe cineva. Compania are de ani buni de zile o pagina speciala pe website-ul sau, afisand in ea benficiile rularii Windows-ului virtualizat prin intermedul OS X-ului, insa acum duce lucrurile mai departe intr-un efort de a creste substantial vanzarile de Mac-uri. Ca sa fiu sincer, rularea unui sistem de operare intr-un mediu virtual nu este de dorit pentru nimeni, insa Apple este capabila sa-i convinga pe multi de orice.

 • LucianS

  Eu sincer as dori sa pot rula pe laptopul meu Lenovo G500, OS X, decat win 7 sau 8.,

 • jordyspain

  Depinde ce intelegi tu prin ¨pasnic¨.

 • asualex51

  e super ok sa instalezi cu boot camp , pentru parallel ati trebuie multe resurse, le am incercat pe amandoua

 • LiviuC

  ” Ca sa fiu sincer, rularea unui sistem de operare intr-un mediu virtual nu este de dorit pentru nimeni, insa Apple este capabila sa-i convinga pe multi de orice”

  … lasand apple de-oparte, cred ca ar fi bine sa mai citesti despre infrastructurile vdi inainte sa scrii astfel de lucruri – cerintele/necesitatile in mediu business nu sint la fel ca pt home use

 • Silviu

  asu@lex:
  Parallels e singura solutie care functioneaza in mediul business.
  Boot Camp nu e productiv.

 • @LiviuC: Fiecare cu parerile lui. Boot Camp e foarte ok, dar virtualizarea… oricand exista un interpus apar probleme si alea sunt in general de performanta. Daca ai un Mac cu 16 GB RAM si cel mai rapid procesor, e probabil sa te descurci, dar sa dai 5000$ pe el e o tampenie.

 • Cristi

  Asta chiar mi se pare tampenie. Mai am colegi care au instalat win7 pe un mac ca sa poata folosi VS 2012. chiar nu inteleg de ce tb sa dai o gramada de bani pe un hw si sa-l folosesti cu windows pe el…
  e chiar atat de bine ansamblat hw de la “haplea”?

 • Bcn

  Da. Macbook pro inca nu are rival. Sau ma rog, recent au iesit cateva modele si de la alti producatori care sunt ok. Eu am folosit foarte multi ani un macbook pro cu windows. Doar pt simplil fapt ca pe windows am majoritatea aplicatiilor si din obisnuinta.

 • LiviuC

  solutiile gen paralles sau vmware fusion au o audienta destul de restransa (programatori, beta testing …) un boot camp e mult mai ok daca vrei sa joci un joc de windows de exemplu, sau ai aplicatii ce necesita acces direct la hardware

  virtualizarea “serioasa” se face cu servere dedicate, unde mac-ul, tableta, telefonul sau un thin terminal sint doar simpli clienti (afiseaza pe ecran ce se intimpla pe server)

 • Nelu

  Eu folosesc paralels desktop si windows pe macbook pro doar pentru ca nu am access pe mac su am niste apps in access. In rest nu folosesc windows-ul

 • djcata

  nu e nevoie de un sistem de 5000$ ca sa poti folosi virtualizarea