Apple angajeaza un foarte cunoscut expert in fitness pentru a ajuta la dezvoltarea iWatch

  Jay Blahnik este un foarte cunoscut expert in fitness, el consiliind companii precum Nike, Gatorade sau General Electric, ajutandu-i pe cei de la Nike sa dezvolte si cateva produse dedicate oamenilor care fac zilnic miscare. Blahnik este extrem de cunoscut si respectat in domeniul sau de activitate tine destule conferinte anual, insa a renuntat la tot pentru a lucra in cadrul Apple la iWatch. Blahnik a confirmat prin intermediul Twitter-ului angajarea in cadrul companiei americane, insa desigur ca nu a dezvaluit proiectul la care urmeaza sa lucreze.

Jay has been a Nike Elite Athlete and Nike consultant for almost 20 years. He worked closely with Nike on the launch of Nike+Running, which has become the largest digital running community in the world. He was also the original creator and program developer of the Nike Training Club App, and the Nike Training Club in-gym program, which boasts over 6 million digital users. He is also a key expert and consultant for many of Nike’s new Digital Sport initiatives that launched in 2012, including Nike+ Kinect Training and Nike+ FuelBand.

  Avand atat succes cu produsele Nike, si avand in vedere ca Tim Cook se afla in consiliul director al Nike, preluarea sa in cadrul Apple era normala, mai ales ca Apple doreste sa implementeze in iWatch multe functii dedicate fitness-ului. Separat de Nike, Blahnik a ajutat si la dezvoltarea de software pentru fitness dedicat Xbox Kinect-ului, deci am putea vorbi si despre o posibila implementare a unei functionalitati similare intr-un viitor iTV al celor de la Apple. Indiferent care este rolul lui Blahnik la Apple, este clar ca urmeaza sa vedem ceva grozav.