Producatorii de carcase sunt ingrijorati de stagnarea cresterii cotei de piata a iPhone-urilor

  Ultimele trimestre fiscale au demonstrat faptul ca Apple are nevoie rapid de produse noi, cresterea in ceea ce priveste vanzarile de iPhone-uri stagnand fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru pare sa ii fi ingrijorat pe producatorii de carcase pentru iDevice-uri, insa principala grija vine din China. Apple aproape ca nu a inregistrat vreo crestere in China, iar unii producatori de carcase pentru iDevice-uri au inceput sa priveasca cu alti ochi produsele celor de la Samsung, sau pe cele ale producatorilor locali de terminale Android.

Apple falling market share in China is prompting thousands of local accessory makers to give more attention to products that fit mobile phones and tablet computers made by Samsung and domestic rivals. A shift to devices from Samsung, Lenovo and a widening array of Chinese makers offering cheaper handsets is pushing up costs for those that previously relied on the iPad and iPhone, said Vincent Kwok, chief executive officer of Guangzhou-based Magic Kingdom, a maker of protective cases. Apple’s narrow range of devices made life simple for Kwok as he needed just one or two designs for its smartphones and tablets.

  Desi reprofilarea pe terminale Android implica dezvoltarea de noi modele de caracse pentru fiecare tip de terminal in parte si reducerea substantiala a preturilor, comerciantii nu au de ales. Producatorii mici incep sa vanda din ce in ce mai multe terminale, in timp ce iPhone-urile stau pe loc, iar a nu actiona inseamna a iti pierde business-ul. Pentru Appl o crestere substantiala a vanzarilor de terminale iPhone inseamna si atragerea de partea sa a producatorilor de carcase, acest lucru contribuind si la multumirea utilizatorilor care vor gasi usor accesorii pentru propriile terminale.