Apple porneste un program de trade-in pentru iPhone-uri, este dispusa sa plateasca pana la 280$ pe un terminal

  Va spuneam zilele trecute ca Apple urmeaza sa initieze un program de trade-in prin care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a isi schimba iPhone-urile vechi cu unele noi, beneficiind de o reducere la achizitie in momentul in care isi duc terminalul la un Apple Store. iPhone-urile pot fi oferite la schimb doar in cazul in care clientii incheie si un contract nou de telefonie mobila, iar Apple nu intentioneaza sa promoveze chiar atat de puternic noul program, desi angajatii urmeaza sa instiinteze clientii care pot beneficia de el.

  Se pare ca un pret maxim oferit de catre Apple pentru terminale iPhone 5 ar fi de 280$, insa in medie compania va oferi aproximativ 250$ pentru un iPhone 5 de 16 GB. Terminalele vechi, precum iPhone 4, vor aduce utilizatorilor intre 120$ si 140$, un pret mult mai mic decat cel obtinut la o vanzare pe un website de licitatii. Chiar si asa, cei de la Apple vor avea destule persoane interesate de acest program si probabil vanzarile vor creste in consecinta.

  Deocamdata programul este gandit pentru a fi disponibil numai in SUA, asa ca sansele ca el sa fie implementat in alte tari sunt destul de mici deocamdata.