Apple pregateste extinderea programului de trade-ins pentru iPhone-uri

  In luna august compania Apple a lansat un program prin care cumpara iPhone-urile vechi ale clientilor si le oferea vouchere pentru achizitionarea altora noi, programul fiind disponibil doar in SUA. Fiind probabil incununat cu succes, programul va fi acum extins si in Europa, Marea Britanie fiind prima tara in care el va fi disponibil. Apple a inceput deja sa pregateasca o parte dintre angajatii Apple Store-urilor locale pentru aceasta lansare si va aplica exact aceeasi strategie.

  Marea Britanie este, dupa SUA, tara cu cele mai multe Apple Store-uri, insa nu va fi singura care va beneficia de acest program, alte state europene urmand a il avea implementat. Desi deocamdata nu se stie nimic sigur, exista posibilitatea ca Apple sa ofere resellerilor autorizati capacitatea de a cumpara iPhone-uri folosite, iar acest lucru s-ar putea aplica inclusiv in Romania. Preturile oferite de catre Apple pentru aceste terminale sunt mai mici decat cele pe care le puteti obtine prin vanzarea pe piata libera, insa daca nu doriti sa va bateti acum capul cu o vanzare, puteti scapa rapid de terminal in acest mod.

  In Romania Orange are un program similar pentru buy-back, Vodafone si Cosmote au ales sa nu ofere acelasi lucru.

UPDATE: Programul buy-back al Vodafone il gasiti aici.

4 COMENTARII

  1. Daca si apple ofera aceleasi preturi de bataie de joc ca si orange, atunci ma multumesc cu piata neagra. Spre ex: Orange la al lor program “buy-back” ofera pe un iphone 5, implecabil, desigilat si activat de cateva luni.. 200 de euro…in conditiile in care ei vand cu 600 si ceva de euro (reconditionat si 700 si ceva de euro nou). Nu prea inteleg ce afacere-i asta. Dar fie.