Google achizitioneaza WIMM Labs, intra in batalia smartwatch-urilor

  Google, unul dintre principalii competitori ai companiei Apple, a confirmat recent achizitionarea companiei WIMM Labs, un producator de smartwatch-uri care ruleaza in baza sistemului de operare Android OS. Achizitia facuta de catre Google dateaza inca din anul 2012, compania avand de atunci in proces de dezvoltare un smartwatch pe care deocamdata nu se stie cand intentioneaza sa il aduca pe piata. Compania achizitionata atunci de catre Google a dezvoltat un smartwatch ce rula Android 2.1, avea hardware la fel de puternic precum un iPhone 3GS, insa acel prototip a fost gandit doar pentru a fi oferit dezvoltatorilor.

  In baza experientei unei echipe de acest gen, cei de la Google pot dezvolta un produs foarte interesant cu care ar putea uimi piata, insa deocamdata nu exista detalii in legatura cu el. Avand in vedere ca vorbim despre Google, compania poate imbina aproape perfect Android-ul cu un asemenea dispozitiv, sau alte obiecte electronice care pot fi purtate de catre utilizatori, iar intr-o perioada in care dispozitivele de acest gen sunt extrem de populare, compania ar putea castiga extrem de mult pe partea de imagine cu produse din aceasta categorie.

5 COMENTARII

  1. Samsung are lansate demult cateva smartwatch-uri. De cativa ani.
    Google a achizitionat WIMM Labs in 2012 deci inca din 2012 Google are un prototip.
    Apple cate smartwatch-uri are lansate? Deci cine-i maimuta?

  2. Eu sper sa fie concurenta cât mai mare pe acest segment de piața deoarece aceste ceasuri o sa aibă mare potențial in viitor si chiar si ochelarii inteligenti, obiecte care astăzi sunt considerate accesorii nu peste mult timp vor avea utilitate proprie si vor fi indispensabile fiecăruia dintre noi