Touch ID – cititorul de amprente din iPhone 5S (Video)

[youtube]http://youtu.be/ZN5PghMZ6LQ[/youtube]

  V-am spus atatea luni de zile ca iPhone 5S va avea un cititor de amprente, ei bine el a fost prezentat oficial astazi si poarta denumirea de Touch ID. Cititorul de amprente este implementat direct in butonul Home al terminalului, acesta fiind capacitiv, capabil sa inregistreze amprentele la un unghi de 360 de grade. Amprentele noastre vor fi utilizate pentru a debloca terminalele si pentru a permite achizitionarea/descarcarea de aplicatii sau alt continut disponibil in App Store sau iTunes Store, deci veti putea uita de parole pentru o vreme.

You check your iPhone dozens and dozens of times a day, probably more. Entering a passcode each time just slows you down. But you do it because making sure no one else has access to your iPhone is important. With iPhone 5s, getting into your phone is faster, easier, and even a little futuristic. Introducing Touch ID — a new fingerprint identity sensor.

  Touch ID poate fi utilizat in orice orientare de catre utilizatori, acesta citind amprentele imediat si stocandu-le doar in terminal, fara a le sincroniza cu iCloud, sau alt sistem cloud. Inelul care incercuieste acum Touch ID-ul este fabricat din otel inoxidabil si are rolul de a activa cititorul de amprente la atingere, deci fara a il atinge pe acesta nu veti putea utiliza cititorul de amprente. Practic aceasta componenta a iPhone 5S are rolul de a simplifica interactiunea cu terminalul si este probabil un test facut pentru o viitoare implementare a platilor mobile.