Prima Pagina Apple Touch ID – cititorul de amprente din iPhone 5S (Video)

Touch ID – cititorul de amprente din iPhone 5S (Video)

[youtube]http://youtu.be/ZN5PghMZ6LQ[/youtube]

  V-am spus atatea luni de zile ca iPhone 5S va avea un cititor de amprente, ei bine el a fost prezentat oficial astazi si poarta denumirea de Touch ID. Cititorul de amprente este implementat direct in butonul Home al terminalului, acesta fiind capacitiv, capabil sa inregistreze amprentele la un unghi de 360 de grade. Amprentele noastre vor fi utilizate pentru a debloca terminalele si pentru a permite achizitionarea/descarcarea de aplicatii sau alt continut disponibil in App Store sau iTunes Store, deci veti putea uita de parole pentru o vreme.

You check your iPhone dozens and dozens of times a day, probably more. Entering a passcode each time just slows you down. But you do it because making sure no one else has access to your iPhone is important. With iPhone 5s, getting into your phone is faster, easier, and even a little futuristic. Introducing Touch ID — a new fingerprint identity sensor.

  Touch ID poate fi utilizat in orice orientare de catre utilizatori, acesta citind amprentele imediat si stocandu-le doar in terminal, fara a le sincroniza cu iCloud, sau alt sistem cloud. Inelul care incercuieste acum Touch ID-ul este fabricat din otel inoxidabil si are rolul de a activa cititorul de amprente la atingere, deci fara a il atinge pe acesta nu veti putea utiliza cititorul de amprente. Practic aceasta componenta a iPhone 5S are rolul de a simplifica interactiunea cu terminalul si este probabil un test facut pentru o viitoare implementare a platilor mobile.

 • Bogumir81

  Super Tareeeee!

 • Marioos

  Inutil. Total inutil. E doar o chestie comerciala care pare la inceput foarte atractiva dar sa fim serios: sa presupunem ca da ghinionul peste tine si telefonul iti e furat; cititorul de amprente ti-l aduce acasa ? Tot metodele vechi ( wipe, traking, sim detect) sunt mai principale.

 • symplu

  @Marioos n-ai inteles nimic despre functiile Touch ID_ului !

 • illumin

  Era pe aici un “erou” care spunea ca nu se poate implementa un cititor de amprente in butonul home :))… ei uite ca se poate, totusi jenant se stia absolut totul de luni bune… probabil cel mai prost pastrat secret de apple in rest… inafara cititorului de amprente… nimic dar nimic nou … oricum se vor vinde in draci ca doar sunt iphone dar cum a zis si george buhnici nu este rusinos sa lansezi aceleasi terminale ani la rand ? cica de la s3 la s4 nui mare saltul dar de la iphon5 la 5c sau 5s … 5c e un iphone 5 din plastic iar iphone5s eh un procesor mai bun camera ceva mai buna un cititor de amprente si… cam atat. ios7 slaveaza apple de rusine are o interfata faina desi cam prea colorata pentru unii dar totusi reusita cat despre noutati nici ios7 nu beneficiaza de ceva tot ce aduce ios7 exista pe android de muult timp

 • Alexu420

  Am si eu o intrebare. Dupa restore se reseteaza touch id-ul ?

 • dan

  Cel mai bun sistem antifurt pana in prezent pe un smartphone …bun bun ..

 • Vali

  Un mare fassss ip5s . Cititor de amprente (ca sa adaugi mai multe date despre tine in baza lor de date). IP6 poate il scoate su cu un chip pe care trebuie sa il bagi in cur ca sa nu le sccape nici un fasss :))

 • illumin

  Apropo de functiile inutile ale lui s4 … acest cititor de amprente nu este defapt o functie inutila? o functie pusa acolo doar ca sa iti ia ochii doar o fita nimic mai mult.

 • Vali

  Un mare fassss ip5s . Cititor de amprente (ca sa adaugi mai multe date despre tine in baza lor de date). IP6 poate il scoate su cu un chip pe care trebuie sa il bagi in c.r ca sa nu le sccape nici un fasss :))

 • Vali

  IP6 poate il scoate su cu un chip pe care trebuie sa il bagi in c.r ca sa nu le sccape nici un fasss :))

 • Marioos

  Si totusi functa de cititor de amprente intr-un telefon exista din 2011 la Motorola. Nimic nou, doar noi tehnici comerciale si manipulatoare.

 • Toma

  Ok, este uitl pt. ca nu mai e nevoie sa iti adaugi parola in appstore de fiecare data cand vrei sa descarci o aplicatie. Ca si securitate, nu e cine stie ce, sa fim seriosi. In schimb, daca toate site-urile, aplicatiile etc. ar folosi metoda de log in, etc. prin fingerprint ar fi un beneficiu extrem de mare pt. utilizator. Insa, asta este irealizabil momentan, pentru ca toate telefoanele, respectiv computerele ar trebui sa aiba implementate in ele fingerprint scanners.

 • cinevaprimul

  Mai oameni buni, voi sunteti seriosi, chiar va impresioneaza atat de mult faza cu scanatul?? Chiar sunteti penibili, pe cuvantul meu. Adica ok, daca vi se pare mai wow/util fingerp[rint decat face recognition de la Android ( care exista de 2-3 ani de zile la toate telefoanele lor high-end)..atunci nu stiu ce sa mai zic. Plus ca functia cu amprenta e veche si ea de 2 ani….

 • cinevaprimul

  Iar Iphone 5c sa coste 600USD varianta de 16 GB? Care e facut din plastic?????? Chiar ca cine isi ia e un prost. Sau acum o sa ziceti: Bine bine, e plastic, dar e un plastic mai colorat, facut de Apple, e altceva….
  Adica nu pot sa inteleg cum naiba isi bot bate joc de noi: scot un tlefon identic cu Iphone 5, mateiale mult mai poraste/ieftine, si este mai scump decat Iphone 5?????? serios??? asta e firma pe care o pupati in fund? Nu vedeti cum ne ia drept cei mai mari prosti???

 • cinevaprimul

  Scuze pentru dactilografie…:)

 • Burlacu

  Să-mi spună și mie băieții ăștia deștepți de pe aici ce diferențe majore au fost între modelele 3G-3GS și 4-4S ? Văd foarte multe persoane pe aici se așteptau ca 5S-ul să fie un OZN … Mie chiar îmi place ce am văzut , chiar sunt mai multe inovații aduse în comparație cu modelele 4-4S . Cei care vor fura aceste modele de iPhone nu le vor putea vinde sau folosi pentru că nu funcționează decât cu amprentele proprietarilor lor sau cu Apple ID . Cei care vreți schimbări majore așteptați iPhone 6 !

 • Valentin

  I-a de aici android! 🙂

 • Vali

  Este o vorba:” Chiorul este rege in tara orbilor” . Cam asa este si ip5S cu cititorul asta de amprente.

 • macheavel

  o prostie mai mare ca asta sa crezi ca ai siguranta nu au mai gasit!