Iata cu cat va creste autonomia bateriei iPhone 5S si iPhone 5C fata de iPhone 5

  Una dintre marile noutati ale iPhone 5S si iPhone 5C este reprezentata de implementarea unei baterii de capacitate mai mare, un zvon dand de inteles ca Apple ar fi implementat o baterie de 1600 mAh in locul celei de 1440 mAh, prezenta in iPhone 5. Nu se stie daca aceasta modificare sau noul chip M7 imbunatatesc autonomia, insa clar este ca utilizatorii vor avea parte de mai mult timp de utilizare pentru noile terminale. Mai exact, vorbim despre o crestere de 25% in ceea ce priveste timpul petrecut vorbind la telefon pe o retea 3G si timpul de navigare pe internet folosind o conexiune 4G LTE.

  Separat de acestea, urmeaza sa creasca cu 11% timpul de standby al noilor terminale si la cam atat se rezuma imbunatatirile in ceea ce priveste autonomia bateriei. Din pacate vom avea tot 8 ore de utilizare pentru navigare pe internet folosind o retea 3G si 10 ore de navigare pe internet folosind o retea Wi-Fi, insa poate veti utiliza retelele 4G LTE mai des. Chiar daca Apple specifica doar acesti timpi standard de utilizare, autonomia ar trebui sa creasca indiferent cum va utilizati terminalele, chiar daca nu le folositi foarte mult pentru browsing si vorbit la telefon.

22 COMENTARII

  1. Daca s-a nascut iphone-ul care sa imi permita 10 ore de navigare continua pe net prin wifi sau 8 ore prin 3g eu ies la tv si in direct incerfc sa mananc unul pana imi sar dinti….Stiu eu cum este cu timpi aia,ca si cu consumul masini…

  2. Daca noi am avea cu adevarat o conexiune LTE cum ar trebui sa fie atunci ar fi trebuit sa iti pregatesti si ceva ketchup, mustar, maioneza sau cu ce vrei tu sa il asezionezi. 🙂

  3. Daca nu stiti sa incarcati un telefon, nu vreau sa ii laud, dar am un iPad Mini, Utilizare: 6h50 min, Standby: 14h, iar bateria e la 66%, 4G foarte rar folosesc nici 30 min pe zi, dar in schimb folosesc WiFi deci sunt foarte multumit, si nu de la versiunea 7.0, de cand l-am luat cu 6.1.2 asa a tinut mereu, il bagam la incarcat la minim 2 zile, si ma jucam pe el nu il tineam ascuns :). Nush cum e la iPhone, dar la iPad sunt f multumit de autonomia bateriei. Folosesc programul Battery, cel cu Bateria Verde si 3 cabluri care intra in el (tot verzi), si se pare ca e foarte bun programu.

  4. Automomia la ipaduri e ok, la iphoneuri e problema. Sunt perfect de acord cu ce a spus Games. Iar pe 3 g bateria nu tine peste 3 ore si un pic navigare continua. Garantat!

  5. 5S de la (S)ecurity , iar despre baterie ce sa zic, prosteala pentru americani, oare este imposibil noi descoperiri in materie de baterii ?

  6. Bai voi ma faceti sa rad,pardon sa plang,voi comparati ipadul care are bateroe de 11000 mah cu cea de ipone care acum cica va avea 1600 mah,este de 7 ori mai mare cea de pe ipad 4,si eu am ipad 4 si reusesc sa obtin intre 8 si 10 ore de navigare,dar sa spui ca poti obtine asta pe iphone deja este fabulatie grava…Am si iphone,am si android,cu niciunul nu scoti mai mult de 4 maxim 5 ore cu indulgenta atat pe 3g si cat cu wifi,nu vorbesc doar sa ma aflu in treaba.

  7. Salut….eu am 2 iphone 5 si un iphone 4s…..si am avut si pt cateva saptamani , inainte de a lua al 2 lea iphone 5 un galaxy s4 ……..si vreau sa zic ca primul iphone care l-am formatat eu cu incarcare descarcare completa mereu…ma tine aproximativ 4 ore de net pe 3g si maxim 5 ore pe wifi, deci nici pomeneala de 8-10 ore , al 2 lea iphone 5 luat second ma tine 3 ore si 15 minute maxim pe 3g……toate aceste teste sunt facute cu folosirea nonstop a internetului pana la descarcarea completa , am vrut sa vad cat tine ..deci fara pic de standby…doar 3 ore si 15 minute pe 3g …o mare porcarie zic eu pe langa ce se lauda cei de la apple…acum vine testul la 4s care ma tine personal 4 ore 3g si aproximativ 5 ore si 15 minute pe wifi, deci cam egal cu 5 ul, in schimb la galaxy s4 pot zice ca se cam schimba problema pe 3g fix 6 ore de folosinta iar pe wifi 8 ore asta inseamna aproape dublu fata de iphone, dar din pacate galaxy s4 dezamageste in aplicatyii care pe android arata penibil, notificarile merg anapoda si nu sunt imediat cum ar trebuii sa fie, lagul exista dar avand in vedere ca pana si pe iphone-uri de la versiunea 7 au aparut nu mai pot comenta aceste laguri….orice sistem de operare care vrea sa fie pompos devine mai greu de rulat….asta este….concluzia este ca apple este jalnica la baterie dar are ff mult ajutor din partea dezvoltatorilor de aplicatii care o ajuta sa stea sus mult timp de acum inainte…..am avut si ipad 2 si bateria la ipad intradevar este incredibila in comparatie cu tabletele android care sunt de rasul rasului la tot , de la aplicatii , soft de tablete pana la baterie si suportul aplicatiilor…

  8. am un iphone 5 64GB (nu stiu daca are vreo relevanta) si pe facebook la o conexiune pe 3G la fiecare minut scade cate un procent bateria ,iar in rest pe browser mai mult de 3 ore nu cred ca pot obtine , poate cu brightnessul dat la minim. Am avut si iphone 4 , clar tinea bateria mai mult , deobicei il incarcam la 2 zile, iphone 5 tr sa-l incarc in fiecare zi.

  9. eu pe iPhone 5 obtin 6-7ore pe 3G navigare internet ( aplicatii din background inchise, ram-ul optimizat cu mem dr. ), depinde ce numiti voi navigare pe internet, aplicatia facebook sau youtube nu poti numi navigare internet, acestea mananca bateria aproape cum ai juca Infinity Blade… Navigare pe internet este navigare pe safari ( fara videoclipuri HD sau ceva de genu, ca acesta iti mananca bateria cum te-ai uita la un videoclip de pe telefon si ai si descarca de pe net un fisier mare ), deci asa e normal ca nu obtineti mai mult de 3-4 ore… pe youtube nici eu nu obtin mai mult de 3-4ore, dar dacanumai navigezi pe net fara descarcare a imaginilor mari sau continut video eu garantez macar 6 ore si acesta din cauza ca semnalul 3g la noi nu e ca si afara ca aici cauta prea des semnalul ca ii slab si acesta tot mananca bateria…

  10. @games ai mare dreptate, si Andrei a punctat cel mai bine problema..:)..as adauga ca si la htc one tine f bine bateria peste 6 ore navigare 3G..si asta in condițiile in care are un ecran mai mare ca iPhone ul..@bogdan Ionescu , eu am un 4s..iar bateria ma tine cel mult 3ore si jumătate navigare 3G..asa ca lasa te cu faptul ca bateria unui iPhone 4 sau 4s tine mult mai bine ca a unui 5..concluzia e ca ios 7 e un mare esec iar Apple nu a adus nicio imbunatatire folositoare si utila cu adevărat si in acest moment este cu mult in urma samsung sau htc fie ca vor fanii sa recunoască sau nu..si nu cred ca o sa mai fie coada din alți ani la telefoane , iar acțiunile Apple se vor duce in continuare in jos..vor rămâne lideri pe segmentul tabletelor si atat..

  11. N-am citit ce a scris Danny pentru ca a inceput cu:
    “Daca nu stiti sa incarcati un telefon, nu vreau sa ii laud, dar am un iPad Mini”
    “Daca nu stiti sa incarcati un telefon, nu vreau sa ii laud, dar am un iPad Mini”
    “Daca nu stiti sa incarcati un telefon, nu vreau sa ii laud, dar am un iPad Mini”
    “Daca nu stiti sa incarcati un telefon, nu vreau sa ii laud, dar am un iPad Mini”

    :)))))

    Nu am citit, dar sper ca nu incerci cumva sa compari bateria de ipad cu cea de iphone.. :))

  12. ‘Din pacate vom avea tot 8 ore de utilizare pentru navigare pe internet’
    Mai mult de 5 ore ( cu indulgenta maxim 6) utilizare non stop nu poti sa scoti de pe iphone si am avut destule modele pana acuma .
    Cine zice ca scoate mai mult de 6 ore minte cu nerusinare sau poate il foloseste cu brightness-ul la minim toate serviciile oprite si numai pe site-uri optimizate pentru mobil.