Prima Pagina A7 Chip-ul M7 va imbunatati autonomia bateriei iPhone 5S si va oferi noi...

Chip-ul M7 va imbunatati autonomia bateriei iPhone 5S si va oferi noi functii pentru aplicatii

  Una dintre importantele noutati ale iPhone 5S este implementarea unui chip denumit de catre Apple, M7. M7 este un motion co-processor care va procesa datele culese de catre accelerometru, giroscop si compas, eliminand necesitatea utilizarii procesorului pentru calcule si reducand consumul de energie. Chip-ul M7 monitorizeaza constant senzorii din iDevice-uri, proceseaza singur datele si le trimite mai apoi catre diversele aplicatii ce il utilizeaza, acest proces reducand practic consumul de energie si resurse.

The new M7 coprocessor is like a sidekick to the A7 chip. It’s designed specifically to measure motion data from the accelerometer, gyroscope, and compass — a task that would normally fall to the A7 chip. But M7 is much more efficient at it. Now fitness apps that track physical activity can access that data from the M7 coprocessor without constantly engaging the A7 chip. So they require less battery power.

  Chip-ul M7 este implementat de catre Apple special pentru aplicatiile de geolocalizare si cele pentru fitness, ele putand prelua mult mai usor date despre locatia si pozitia noastre, fara a genera load suplimentar pentru procesor. Multumita noului hardware, aplicatiile vor putea sti cand noi ne plimbam, alergam sau conducem o masina, dezvoltatorii avand posibilitatea de a implementa o suita intreaga de functii noi in baza API-urilor oferite de catre cei de la Apple, insa implementarea lor va necesita timp.

M7 knows when you’re walking, running, or even driving. For example, Maps switches from driving to walking turn-by-turn navigation if, say, you park and continue on foot. Since M7 can tell when you’re in a moving vehicle, iPhone 5s won’t ask you to join Wi-Fi networks you pass by. And if your phone hasn’t moved for a while, like when you’re asleep, M7 reduces network pinging to spare your battery.

  Practic Apple a incercat prin acest chip M7 sa ofere o noua unitate de procesare pentru datele utilizate cel mai frecvent de catre aplicatii, astfel reduce consumul de energie si elibereaza procesorul de sarcini suplimentare, iar in final noi vom avea un iPhone 5S rapid.

 • Boca

  Aia cu arhitectura pe 64-bits mi se pare o vrajeala de marketing. Pentru tehnologia asta sunt necesari cel putin 4gb RAM. Plus ca ma intreb ce o sa se intample cu aplicatiile. Daca scrii o aplicatie pentru 64-bits, aplicatia respectiva nu o sa functioneze pe terminalele vechi. Pe cand o aplicatie pe 32 o sa functioneze si pe 5s. Deci nu cred ca o sa se inghesuie developerii sa dezvolte astfel de aplicatii

 • Sorin

  @Boca, ai fost epic cu afirmatia despre cei 4gb de ram… keep up the good joks!

 • Bogdan Morosanu

  @Boca apple a vorbit despre asta dezboltatori cand vor compila aplicatile se va copila automat in 64 de biti si in 32 deci nu va fi nici o problema cu traba asta.. 4GB ram laso balta man apple stie sa faca treaba

 • lucianp

  Inca un chip care sa functioneze aproape non-stop. Sincer sunt putin sceptic in ceea ce priveste ‘cresterea’ autonomiei.

 • M1ky007

  @Boca @Sorin

  Cred ca iPhone 5S va avea ori 1, ori 2 GB RAM. Apple nu a mentionat asta, nici nr de nuclee, nici frecventa procesorului…

  @Zaone

  Deci M7 va culege datele de la accelerometru/gyro si in cazul aplicatiilor obisnuite, gen Real Racing 3? Daca da, atunci procesorul A7 va fi mai putin solicitat cu aceste date si va putea procesa mult mai repede… Si lag-ul va ramane istorie!

  Offtopic: cred ca iPhone 5S este capabil sa ruleze si PPSSPP la 60fps (emulatorul de PSP), evident dupa ce va fi lansat jb pentru el…

 • Mostwnted

  Ce a vrut sa zica Boca cu cei 4 gb ram cred ca probabil s-a referit la faptul ca daca iti bagi windows pe 64 biti, atunci iti vede toti cei 4 gb ram, iar pe 32 biti nu 🙂

 • @M1ky007: Teoretic.

 • Boca

  Mda, probabil m-am exprimat gresit cand am spus “necesari”. Oricum am gresit articolul. Era vorba de M7, nu de A7.
  Principalul avantaj din tehnologia pe 64-bits este acela ca poate aloca mai multa memorie ram. Depasirea limitei de 4gb impusa de tehnologia pe 32.
  Asa ca degeaba am procesor pe 64-bits daca device-ul are 1,5 gb ram (sau cat o avea 5s-ul). Nu spun ca nu sunt si exista si alte avantaje din tehnologia pe 64 bits, dar astea sunt minore. Performantele procesorului A7 sunt mai mari nu neaparat datorita tehnologiei pe 64 bits ci faptului ca este in sine un procesor mai bun

  @Sorin, ma bucur ca te-ai distrat

 • xzz

  Boca, minore? ce stii tu de arhitectura de 64 biti? stii doar ca pe 64 biti iti vede windows-u 4 gb ram. Amuzant esti.

 • cezarica

  @Boca : vezi pe gugle wiki la “64-bit computing” si citeste tu singurel ce zice la “Pros and cons”.

 • cristi

  @boca, uite ce zice pe wikipedia:

  A common misconception is that 64-bit architectures are no better than 32-bit architectures unless the computer has more than 4 GB of random access memory.This is not entirely true (cauta continuarea acolo)

 • Pingback: Iata cu cat va creste autonomia bateriei iPhone 5S si iPhone 5C fata de iPhone 5 | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple intentioneaza sa utilizeze noul chip M7 pentru a imbunatati serviciile de localizare ale iOS | iDevice.ro()