iPhone 5S este mai scump decat iPhone 5, iata preturile

  Fara a deschide o sesiune de precomenzi pentru iPhone 5S, compania Apple a listat terminalul in toate tarile in care el urmeaza sa fie comercializat incepand cu data de 20 septembrie. Australia, Canada, China, Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie, Singapore si SUA vor avea terminalul disponibil in magazine pe 20 septembrie, insa el va fi mai scump decat anul trecut. Desigur ca scumpirea nu are loc decat in afara SUA, compania Apple mentinand preturile intacte in cea mai mare piata a sa, insa crescandu-le in Europa, cel putin.

  Daca anul trecut iPhone 5 avea un pret de pornire de 679€ si 529£, ei bine anul acesta dispozitiul va costa 699€ si 549£. La aceste preturi adaugati inca 100€ si cate 80£ pe masurai ce dublati spatiul de stocare, un prag de preturi obisnuit pentru Apple. Desi cresterea nu este mare, in ultimii 2 ani pretul iPhone-urilor in Europa a crescut cu 40€/£, in timp ce pretul din SUA a ramas static, iar asta spune multe despre felul in care Apple priveste piata europeana. Avand in vedere ca va trebui sa scoateti din buzunar 700€ pentru un iPhone 5S cumparat din Europa, presupun ca preturile de pornire din Romania vor fi de minim 850€.

22 COMENTARII

  1. pana la sfarsitul lui octombrie putem vedea in romania iphone 5s?…si in preajma sarbatorilor de iarna ne putem astepta la ceva reduceri?

  2. In goana dupa faima si a arata ca ne putem permite, baietii destepti vin cu preturi umflate si ni le vand noua.In alte state lumea le cumpata pentru ca ofertele sunt bune la abonament…

  3. tot 3299 RON va fi la eMag si evoMag.Atat a fost in fiecare an.Personal nu vad un motiv intemeiat sa schimb iphone 5 cu 5S deocamdata.

    @zaone ai strans banuti pt 5s? sa te feresti de bisnitari nesimtiti.Probabil le vor vinde cu 1500 euro pe sfarsitul lunii

  4. Eu nu cred ca o sa aibe mari vanzari 5C si motivul din punctul meu de vedere e simplu:pai daca am (aproximativ) 3000lei sa-mi iau 5C,ore nu mai am inca 5000lei ca sa-mi iau 5S?Si in felul asta sa-mi iau ultimul produs care are multe lucruri noi aduse,functioneaza mult mai bine si bineinteles nu aduce cu samsungul a plasticareala.. Parerea mea..

  5. Pentru ca am sarit peste iphone 5 , considerandul o porcarie am sa iau un iphone 5S dar tot o porcarie ramane , numai ca e putin mai destept si din doua prostii o aleg si eu pe aia mai bunicica…..legat de 5C :))))))) voi chiar credeati ca apple are oameni CAPABILI sa poata scoate ceva ieftin? Ma faceti sa rad …….

  6. Pentru ca am sarit peste iphone 5 , considerandul o por.ca.ri.e am sa iau un iphone 5S dar tot o por.ca.ri.e ramane , numai ca e putin mai destept si din doua prostii o aleg si eu pe aia mai bunicica…..legat de 5C :))))))) voi chiar credeati ca apple are oameni CAPABILI sa poata scoate ceva ieftin? Ma faceti sa rad …….

  7. Dc doar țările astea???eu sunt șofer in italia si car Apple pentru spania.acuma pe 17,18 trebuie sa ducem in toata spania deci in concluzie pe 20apare si in spania

  8. 850 de euro ????
    Asta e jegmaneala pe fata
    Cum sa dai 38 de milioane un telefon.
    Aici e diferenta majora intre hoti de la apple si ceilalti(sony xperia z 500 de euro, s4 500 de euro
    Lg optimus g2 500 de euro)

  9. Normal ca-i mai scump decat 5, e mai performant… e logic. Eu l-am precomandat direct, si nu ajunge in decembrie cum zic toate stirile. L-am luat de la ******** la 3500 de Ron si fetele de la informatii mi-au spus ca-mi ajunge undeva luna viitoare (Octomrbie). In prima faza am vrut sa-mi iau C, da pentru 500 de lei…mi-am bagat picioarele. Bafta baieti!