iPhone 5S – lipsa unei sesiuni de precomenzi, problema stocurilor si lansarea din Romania

  Dupa cum v-am spus deja, iPhone 5S urmeaza sa fie lansat pe data de 20 septembrie in tarile listate in imaginea de mai sus, compania Apple luand decizia de a nu oferi dispozitivul pentru precomanda. Apple a uimit foarte multa lume prin decizia de a nu oferi iPhone 5S pentru precomanda, compania bazandu-se pe aceasta perioada de precomenzi pentru a isi creste vanzarile si a afla unde exista cea mai mare cerere pentru dispozitiv. Totusi decizia luata de Apple are la baza un posibil stoc limitat de terminale si acest lucru s-ar putea datora in principal alegerii de a lansa terminalul in China.

  Apple stie ca in China exista cerere enorma pentru terminalele sale, iar lansarea iPhone 5S acolo inseamna o reducere de stoc pentru restul tarilor, in principal Europa. Ca sa fiu sincer, cred ca in ziua lansarii multe magazine Apple vor ramane fara unitati in stoc, si cred ca oricine nu reuseste sa ajunga vineri la un Apple Store pentru a cumpara un dispozitiv, va avea de asteptat. Desigur ca s-ar putea sa gresesc, insa lipsa unei sesiuni de precomenzi ma duce cu gandul la probleme in interiorul lantului de distributie al Apple.

  Separat de lipsa sesiunii de precomenzi, imi bazez afirmatiile si pe faptul ca Appel nu a prezentat lista cu valul doi de lansari al iPhone 5S, o alta miscare noua pentru companie. Chiar daca in cazul iPhone 5 Apple a prezentat doar o lista de tari fara a oferi o posibila data pentru lansarea terminalului, anul acesta Apple nici macar nu listeaza tarile in care dispozitivul va fi lansat. Compania spera ca pana la sfarsitul anului sa ofere iPhone 5S in peste 100 de tari de pe glob, insa ramane de vazut cat va dura pana cand dispozitivul va ajunge acolo.

  Acestea fiind spuse, cred ca lansarea oficiala a iPhone 5S in Romania ar putea avea loc undeva spre sfarsitul lunii noiembrie daca cererea pentru iPhone 5S va fi mare si Apple va avea in continuare aceste probleme.