Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa utilizeze noul chip M7 pentru a imbunatati serviciile de...

Apple intentioneaza sa utilizeze noul chip M7 pentru a imbunatati serviciile de localizare ale iOS

  V-am vorbit despre noul chip M7 al celor de la Apple, co-procesorul avand rolul de a elibera procesorul de diverse sarcini legate de monitorizarea senzorilor din iDevice-uri, insa functionalitatea sa ar urma sa fie mult mai complexa. Stim ca acest chip M7 preia date de la accelerometru, giroscop si compas(busola), insa desi Apple a explicat ca totul se face in ideea de a imbunatati autonomia bateriei si performantele iPhone 5S, compania are are si alte planuri. In baza acestui chip, aplicatia Apple Maps stie daca noi conducem o masina, ne oprim, parcam si continuam sa folosim functiile sale de navigare plimbandu-ne pe jos(schimband automat sistemul de directionare), acesta indicand terminalului sa nu ne ceara sa ne conectam la retele Wi-Fi cand conducem, blocand verificarile turnurilor de telefonie in momentul in care utilizatorul sta foarte mult timp intr-un loc si probabil doarme

M7 knows when you’re walking, running, or even driving. For example, Maps switches from driving to walking turn-by-turn navigation if, say, you park and continue on foot. Since M7 can tell when you’re in a moving vehicle, iPhone 5s won’t ask you to join Wi-Fi networks you pass by. And if your phone hasn’t moved for a while, like when you’re asleep, M7 reduces network pinging to spare your battery.

  Mai mult decat atat, chip-ul M7 ar verifica in momentul in care noi ne parcam masina, i-ar memora locatia, iar in momentul in care ne intoarcem in spatiul din vecinatatea parcarii, aplicatia Apple Maps ne-ar ajuta sa regasim rapid masina. Apple intentioneaza sa foloseasca un sistem asemanator si pentru a oferi un sistem de harti ale interiorului cladirilor, dandu-ne posibilitatea de a naviga in interiorul lor, senzorii din iPhone ghidandu-ne prin locatie. Din pacate toate aceste noutati legate de hartile interioare urmeaza sa isi faca aparitia abia in iOS 8, deci deocamdata ramanem doar cu ceea ce v-am povestit pana la acest sistem.

 • AKK

  Pacat ca sunt dezvaluite planuri ca si acestea, ca Samsung abia asteapta sa le preia si sa le puna in urmatoarea clona, pardon, urmatorul telefon.

 • Bobby67

  Ma indoiesc!Din punctul meu de vedere se imbunatateste localizarea unui terminal + traseul urmat in fiecare zi.Cu alte cuvinte esti urmarit la fiecare pas!

 • Gigi

  Nu cred ca interseaza pe google toate astea! Mai repede te urmaresc in fiecare zi ce faci si unde mergi!O mai buna monitorizare pt.baietii cu ochi albastri!

 • djcata

  si cum stie cipul cand noi mergem cu masina sau cand parcam ???

 • Valeriu

  Dacă un telefon mobil este capabil de o asemenea performanta, încât sa ne ajute sa ne ghidam cu o asemenea exactitate, nu ne convine. Spunem ca suntem urmăriți. Dacă în schimb nu ar fi capabil de asta, spunem ca de ce Apple nu scoate un telefon capabil, și ne uitam în curtea concurentei. Cum o dam nu-i bine…