iPhone 5C este prea scump fata de concurenta

  Desi s-a spus in repetate randuri ca iPhone 5C ar urma sa fie un iPhone ieftin produs de catre compania Apple, in realitate dispozitivul a fost gandit pentru a inlocui iPhone 5 pe piata, dar pentru a fi directionat catre un grup separat de utilizatori. Problema este ca mentalitatea colectiva a ramas axata pe faptul ca terminalul urma sa fie unul ieftin, iar utilizarea unei carcase din plastic nu a ajutat chiar atat de mult, avand in vedere ca Apple a spus in repetate randuri ca smartphone-urile cu carcase din plastic nu sunt premium si nu ar trebui sa cote mult.

  In aceasta iee, Apple a fost aspru criticata de catre toata lumea pentru pretul aplicati iPhone 5C-ului, acesta fiind mai mare decat a HTC One, a Samsung Galaxy S4, sau a multor smartphone-uri Android high-end. Acest lucru va afecta serios Apple, in special in China, o tara in care compania isi doreste sa isi creasca substantial cota de piata, insa are sanse destul de mici sa o faca folosind iPhone 5C.

37 COMENTARII

  1. Au inlocuit iph5 cu 5c ul si au castigat din pretul de productie avand in vedere plasticul ala. Au pus camera mai buna pe fata si niste culori si poate s-au gandit ca 5 ul poate mai fura din clientii lui 5s.

  2. Daca e apple …
    Daca era Samsung cu aceleas specificatii si accelas design , doar ca avea android 4.3 stock , si era la 380 de eur , spuneati ca tot nu e bun ..

  3. La pretul asta iti iei ceva mai bun de la concurenta. Iar daca esti fan apple, atunci mai pui ceva si ajungi la 5s. Cred ca va fi un esec. Pe de alta parte… lumea e plina de prosti, deci, nimic nu-i imposibil

  4. problema e ca ai:

    – 1 tel mai scump decat se astepta toata lumea
    – 1 tel cu plastic desi apple ne-a obisnuit ca plasticul e pentru produse cheap
    – 1 telefon mai scump decat cele mai multe androide
    – 1 telefon care are specificatii hardware inferioare unor competitori care vin cu un pret mai mic.

    sincer … de ce as lua iphone 5 (din ce am inteles specificatiile hardware sunt de iphone 5 (din plastic aratand chiar mai rau decat plasticariile samsung si la pret mare, cand pe piata exista HTC one spre exemplu?

    opinia mea e ca apple au gresit marketingul pt acest produs. Au pregatit piata pentru altceva decat au scos. Au pregatit piata pt un tel ieftin si e mai scump decat cele mai multe androide. Au pregatit piata pentru telefoane premium si au venit cu o plasticaraie urata si stralucitoare in culor de produse de toaleta. Ziceam candva ca samsung vine prin S3 si S4 cu niste savoniere. Ma referam la marime si la calitatea plasticului. Din pacate plasticul I5c este mai aproape de descrierea mea decat e S4. arata ieftin, costa mult si nu e nici mare branza ca performante + mai are si un IOS7 care arata nu f bine si dun ce am citit nici nu merge minunat (ma rog deocamdata nu e versiune finala)

  5. Din pacate extrem de scump.Tinand cont ca este maxim un mid range phone,intrece maj flagshipurilor pe android (si alte platforme )a acest moment.Sa fim seriosi chiar daca e Apple are ios7 etc,e totusi din plastic si nu prea e ok la un asemenea pret.La banii astia trebuia sa fie Iphone 5 simplu in continuare,5c sa fie cu cel putin 100 dolari mai putin fata de pretul asta de acum si 5s flagship sa zicem ca e normal sa fie la pretul la care este.
    In final va fi vorba de gusturi si de preferinte,dar sa fim obiectivi un s4 sau htc one ,sunt de 1000 de ori(metaforic vorbind) peste 5c.

  6. In cazul asta sa ne mai lase cu produsele astea ieftine ,ca nu sunt ieftine deloc….
    Si uite asa concurenta ne primește cu bratele deschise:)))
    Avem calitate la un pret mai rezonabil….

  7. ps:C-ul asta cred ca multi am crezut ca ar veni de la Cheap :))))….dar probabil au fost gandite pt intrarea pe piata din China ,sa ii flateze pe chinezi cu acel C….oricum ar fi situatia nu au iesit la targ cu pretul care ar fi trebuit si care se preconiza ..ori costurile au fost prea mari (ma indoiesc) ori compania doreste venituri din ce in ce mai mari nejustificate,probabil sa termine OZN-ul (sediul) cel nou din USA. :))

  8. bine bai desteptilor care le stiti pe toate; ca de ficare data, romanul vorbeste fara sa cunoasca; cati dintre voi a tinut acel “plastic” in mana??? cati dintre voi a avut si android si iOS ca sa-si poata face o parere despre cum trebuie sa fie un sist de op pt disp mobile??? intotdeauna mi-au “placut” si m-au amuzat in acelasi timp polemicile si parerile tutror care stiu ei totul…

  9. @sawrl

    e vorba de cum arata nu de cum se simte in mana. straluceste in aceleasi culori precum savonierele de le gaseai pe vremuri la mase plastice in obor la rom tatay:))

    eu am tinut si ios si android in mana. Android merge din ce in ce mai bine IOS din ce in ce mai prost. Eu cred in continuare ca IOS e mai stabil insa diferenta s-a redus. IOS 5.1 era beton fata de android. IOSurile mai noi insa nu mai sunt asa de beton. in cazul de fata IOS nu mai salveaza produsul ca pe vremuri. Produsul e scump si inferior celor ale concurentei. (asta reiese din specificatiile tehnice). Eu nu mi-am cumparat nici masina dupa cat de smeker pare producatorul. oricine mai face si produse slabe si daca producatorul are si firma .. atunci produsul slab va fi vandut si la pret mare. taxa pe firma. Cred ca asta face Apple cu telefonul asta.

  10. Bai da sunteți fani pana la moarte…
    Haideti sa recunoastem k sau înecat corabiile celor de la Apple, si sa nu-i mai Ținem asa in brate k sunt de rahat.

  11. In primul rand Apple nu a afirmat niciodata ca iPhone 5C ar fi un iPhone ieftin.In al doilea rand trebuiau sa scoata iPhone-ul 5 deoarece nu-si mai avea locul intre 5C si 5S.Mie personal imi place mult noul iPhone 5C.Mi se pare destul de “solid”, iar culorile alea arata foarte bine.Din ce am vazut pe net, cei care l-au testat spun ca se simte foarte bine in mana, practic uiti ca tii in mana un device de plastic.Din punct de vedere al performantelor este un iPhone 5, adica un device super rapid care pot spune ca tine pasul cu orice smartphone la ora actuala si chiar le intrece.Totusi, in continuare este un foarte scump.In banii aia mai bine imi cumpar un iPhone 5 care are un design superior si materiale premium.Normal ar fii sa scada din pret daca au renuntat la materiale scumpe.Si chiar este descurajator faptul ca in banii unui 5C poti sa-ti iei orice telefon Android care isi face bine treaba chiar daca uneori mai are scapari.Sincer, cred ca singurul lucru care ar face o persoana sa aleaga 5C in detrimentul unui S4,One sau Nexus 4 este iOS-ul.Si cred in continuare ca iOS-ul este singurul lucru care ii mai motiveaza pe oameni sa achizitioneze iPhone-ul.Poate si design-ul, dar nu cred ca se poate spune asta in cazul 5C-ului, doar daca iti doresti mult un iPhone colorat.

  12. @enigma

    si musetelul poate fi numit chamomilla recutita … numai ca tot musetel e si tot fac pipi maidanezii pe el :))

    daca ma insel imi cer scuze, dar din cate stiu eu policarbonatul e tot un plastic. ok e termoplastic cu ceva carbon in el insa tot plastic e. daca am dreptate atunci primul meu comentariu are sens. Putem numi lucrurile pompos .. nu se schimba ce sunt.

  13. Ma mira multe comentarii de aici si asta nu pentru ca multi spun ca 5c este plastic, asa este, este foarte nasol si mai ales foarte scump dar fratilor, nu mai comparati Android cu iOS! Android-ul este muult in urma iOS-ului ca si fluiditate, consum de resurse s.a.m.d. Am avut android atatia ani si nu mai vreau. De ce? Simplu, nu mai vreau lag, restarturi si resoftari la fiecare 3 luni.

  14. Dupa parerea mea trebuiau sa pastreze i5 si sa-l reduca cu 100$ la fel cum au facut si cu generatiile trecute,iar 5c sa-l lanseze cu 100$ sub i5. Asa mi se parea normal.

  15. 5C-ul este foarte ieftin (199$-399$), numai ca mafiotii ce detin retelele de telefonie mobile, profita de marca Apple si le ridica la niste preturi extraordinare, constienti fiind ca… SE VOR CUMPARA !

  16. O problema mare e ca majoritatea dintre noi am crezut ca “C” din 5C sta pentru “cheap”, ori Apple nu cred ca a spus asta vreodata. Acum, noi vedem lucrurile din prisma prejudecatilor, si suntem suparati si dezamagiti degeaba. 5C sta pentru “Color”, si pretul plasticului sau policarbonatului nu conteaza la suma finala. Acesta a fost ales NU pentru a produce un telefon ieftin, ci unul colorat, deoarece metalul nu poate fi colorat la aceleasi standarde (vezi problemele iphone 5). Asadar, multi v-ati format propriile iluzii, iar acum sunteti cu gura mare. Oare Apple e de vina, sau voi si/sau barfele altora pe care le-ati inghitit fara sa le mestecati. Hai sa ne asteptam ca urmatorul iphone sa fie facut din lemn, si daca nu va fi asa, putem iarasi sa injuram Apple ca nu au ascultat de visele noastre. Vorba aceea, cainii latra si ursul trece.

  17. Avantajul la 5c este ca fata de iphone 5 se pare ca o sa reziste mai bine la zgarieturi si nu o sa mai jelim dupa vopseaua luata de pe tel si apoi culorile sigur o sa prinda mai bine la adolescenti si tineri.

  18. citeam ca se pregatesc pt la anul cand 5C va fi moka (400$) la abonament, 5S va urma ca pret si apoi miezul din dodoasca, iPhone 6. Da, pare logic, dar pana atunci le vor scadea actiunile de ii ia mama naibii.

  19. Apple este sinonim cu scump.
    Scump da’ bun.
    Iphone 5c este un produs “Apple” – adica scump da’ bun.
    Asta este. Aveti bani…cumparati. Nu aveti bani…luati altceva.
    Cum credeti ca se fac 150 miliarde de dolari.

  20. Nicu ,pai atunci cumpara tu plasticil ala ordinar ca eu la banii aia cumpar One ,, avantaj tu ca desii ai un produs Premium stai cu un mare plastic in mana , cu un ecran din 2010 depasit (vezi superbul 4,7 inch One care este cu 4 clase peste retina antica ) ,, ramai cu o camera mediocra si mai tot in el din 2011-2012 .. Pai ai gasit pe cine prostii ,poate in fata blocului ,,,,

  21. Am ajuns la o concluzie! In romania iphone-ul e mai mult o fita decat un need. 50% din prietenii mei care au iphone 4,4s,5 nici macar nu stiu sa inchida wi-fi:)) asa se va intampla si cu 5s-ul in romania. Normal… asa sunt romanii:))

  22. pai este mai ieftin decat 5S nu ? nu ii intereseaza pe apple dac e mai scump decat tel cu android sau decat 5 …. ideea a fost pentru culori si pt china , nu ca sa fie un tel de 100$ … cat despre plastic daca e policarbonat inseamna ca e ca la lumia deci destul de ok daca ati pus mana pe un nokia lumia

  23. Am așteptat cu interes lansarea din 10 Septembrie, cu speranța ca-mi voi putea înlocui iPhone 4 cu ceva care sa-mi placă la fel de mult, din toate punctele de vedere (design, materiale folosite la carcasă, calitate audio).
    Ce au lansat m-a dezamăgit si m-a convins ca Apple a început sa facă compromisuri pentru a face un profit mai mare, fapt care, in opinia mea, nu s-a întâmplat in perioada Steve Jobs CEO.
    Astăzi, două zilei târziu, mi-am luat ultimul telefon serios fabricat de Apple fără a face compromisuri din rațiuni comerciale, adică iPhone 4S / 64GB si care, in opinia mea, e ultimul iPhone lansat ce își merită pe deplin prețul mare cerut de Apple.
    Fără un CEO care sa aibă pasiunea si viziunea lui Steve Jobs se vor duce la vale.

  24. Mai oameni buni nu mai dati in android ca are laguri si se restarteaza..am Htc One chiar de cand a aparut si nu mi-a dat niciun restart si niciun lag..nu va mai asati condusi de prostia Apple, am Mac Pro, Ipad 3 si Ip4 dar Htc One e maai mult decat Iphone..daca nu aveti bani decat de 3gs sau ip4 nu mai vb de android ca sunteti penibil!

  25. Corect policarbonatul este tot un plastic dar cu putin mai multe proprietati si putin mai de calitate.
    Nokia lumia are policarbonat si se simte destul de ok in mana.

  26. si daca e plastic ce ? ce are plasticul ? plus ca policarbonatul ala mi se pare foarte bun , cel putin la nokia si probabil ca si la apple … deci ? care e problema ….. metalul nu putea fi colorat asa (singura problema din punctul meu de vedere e ca nu e si fata colorata , a ramas neagra, pacat ) , ati vazut ca au renuntat chiar si la culorile clasice la metal acum au gri si altele mai apropiate de starea naturala a metalului ca sa nu va mai plangeti ca se zgarie vopseaua

  27. Pana acum ați criticat samnsung ca este facut din plastic si vezi doamne ce urat este …..
    Daca va vinde Apple rahat ambalat si ala Spune-ți k e premium si e cel mai bun…..hai k sunteți de tor rasu