Microsoft Cortana – un competitor pentru Siri

6

  Siri, asistentul personal din iPhone s-a dovedit a fi atat de popular in lumea intreaga incat multi producatori de smartphone-uri s-au grabit sa implementeze servicii similare in propriile produse dupa lansarea iPhone 4S. La doi ani de la debutul Siri, cei de la Microsoft sunt aproape de a termina un competitor numit Cortana, numele fiind preluat din seria Halo, in care un personaj fictiv care functioneaza in baza inteligentei artificiale. Desi nu este pregatit deocamdata pentru lansare, proiectul Cortana se apropie de final si ar trebui sa fie un competitor serios nu doar pentru Siri, ci si pentru Google Now.

…an overhaul to the TellMe service is in the works under the codename ‘Cortana’ that should give Siri a run for its money. We have had internal debates about when to ship something. We could come out with something now like them, but it wouldn’t be state of the art. It’s too constrained to be an agent now. We are not shipping until we have something more revolutionary than evolutionary. There are teams working hot and heavy on this right now.

  Avand in vedere ca Microsoft vine din nou prea tarziu cu un competitor pentru sistemele populare de recunoastere si procesare a comenzilor vocale, nu ar fi greu de crezut ca sistemul nu va oferi aceeasi functionalitate precum Siri sau Google Now, insa oare se mai asteapta cineva la altceva de la Microsoft?