iPhone 5S si iPhone 5C – preturile din Romania

25

  Am vorbit ieri despre preturile iPhone 5S si iPhone 5C in Europa, unii dintre voi se intreaba cat costa, sau mai bine zis cat vor costa, terminalele in Romania, iar acum cred ca ar fi timpul sa facem cateva presupuneri in legatura cu preturile de vanzare ale terminalelor in magazinele online din Romania. Am observat deja ca, cel putin un magazin online din tara noastre a inceput sa listeze preturi pentru iPhone 5C in cadrul unui binecunoscut website de licitatii, asa ca putem face cateva presupuneri in legatura cu preturile la care terminalul va fi disponibil pentru achizitie in acel magazin, dar si in magazinele concurente din tara noastra.

  Cea mai ieftina versiune a iPhone 5C este listata de catre ei la pretul de 3000 RON, in timp ce versiunea de 32 GB are un pret maxim de 5300 RON, in functie de culoare. Avand in vedere aceasta plaja de preturi, dar si faptul ca un iPhone 5C costa 600 de euro in Apple Store-urile din Europa, cred ca pretul de vanzare, al versiunii de baza, din magazinele noastre online va fi undeva pe la 3300 – 3500 RON in primele zile, urmand ca el sa scada pana pe la 3000 RON dupa lansarea oficiala.

  In cazul iPhone 5S vorbim despre preturi cu minim 100€ mai mari pentru versiunea de baza, deci porni de undeva de pe la 3800 – 4000 RON in perioada de dinaintea lansarii si vom ajunge indeva pe la 3400 – 3400 RON cand va avea loc lansarea oficiala.

  Preturile sunt mari, foarte mari, insa la actualul pret din Apple Store-urile europene, iPhone 5S costa minim 3000 RON, in timp ce iPhone 5C minim 2600, asa ca nu va asteptati ca primele magazine online ce fac bisnita si prin alte parti sa aiba preturi decente.