iPhone 5S si iPhone 5C – preturile din Romania

  Am vorbit ieri despre preturile iPhone 5S si iPhone 5C in Europa, unii dintre voi se intreaba cat costa, sau mai bine zis cat vor costa, terminalele in Romania, iar acum cred ca ar fi timpul sa facem cateva presupuneri in legatura cu preturile de vanzare ale terminalelor in magazinele online din Romania. Am observat deja ca, cel putin un magazin online din tara noastre a inceput sa listeze preturi pentru iPhone 5C in cadrul unui binecunoscut website de licitatii, asa ca putem face cateva presupuneri in legatura cu preturile la care terminalul va fi disponibil pentru achizitie in acel magazin, dar si in magazinele concurente din tara noastra.

  Cea mai ieftina versiune a iPhone 5C este listata de catre ei la pretul de 3000 RON, in timp ce versiunea de 32 GB are un pret maxim de 5300 RON, in functie de culoare. Avand in vedere aceasta plaja de preturi, dar si faptul ca un iPhone 5C costa 600 de euro in Apple Store-urile din Europa, cred ca pretul de vanzare, al versiunii de baza, din magazinele noastre online va fi undeva pe la 3300 – 3500 RON in primele zile, urmand ca el sa scada pana pe la 3000 RON dupa lansarea oficiala.

  In cazul iPhone 5S vorbim despre preturi cu minim 100€ mai mari pentru versiunea de baza, deci porni de undeva de pe la 3800 – 4000 RON in perioada de dinaintea lansarii si vom ajunge indeva pe la 3400 – 3400 RON cand va avea loc lansarea oficiala.

  Preturile sunt mari, foarte mari, insa la actualul pret din Apple Store-urile europene, iPhone 5S costa minim 3000 RON, in timp ce iPhone 5C minim 2600, asa ca nu va asteptati ca primele magazine online ce fac bisnita si prin alte parti sa aiba preturi decente.

25 COMENTARII

  1. Deci iphone 5C va avea cam acelasi pret cu S4 (cand a fost lansat).Deci 5c ar trebui sa concureze cu s4 si cu htc one.Cam scump tarede tot.

  2. Costa cam mult iPhone 5C. Eu ma asteptam la cel mult 2000 de RON pretul lui iPhone 5C. Astia de la Apple nu stiu ce inseamna low-cost!!!!

  3. Bineinteles ca in Romania se umfla preturile.In America un iPhone 5C costa 549$ versiunea de 16GB fara abonament care inseamna undeva pe la 1800-1900 RON.Ma asteptam sa fie la noi pret putin mai mare undeva pe la 2200 RON.Astia la noi aproape au dublat pretul 🙁

  4. Cum drq ma frate iphone 5c de ce se mai numeste varianta de criza daca e … 3000-3500 de lei ??? :)) pai mai bn iau iphone 5 ca tot aia e nu e cu nimic mai bun 5 c decat 5 …

  5. un bilet dus intors pana in new york, luat din timp , vine putin peste 2.200 lei. daca ai pe cineva, care mai vrea un iphone, e mult mai rentabil sa mergi pana acolo si sa te intorci cu ele in mana….
    si vezi si new yorkul :)))

  6. Fratilor daca nu ar fi atatia imbecili care sa se arunce sa cumpere nu ar mai fi nici preturile astea. Atata timp cat exista copii de parlamentari care nu stiu ce inseamna bani munciti asteptativa la preturi si mai mari.

  7. @Daniel, eu am. mai am 3 ani din cei 5 ! si chiar si cu impiedimentu asta tot merita sa merg pana in SUA, decat sa le da la )*(&^($%@# dublu .

  8. @Patronu, calculul tau este putin gresit. Pretul de 550 usd este pret fara taxe. La pretul asta mai adaugi sa zicem cam 8-9%, o medie a taxelor din state. Asta inseamna cam 600 usd. In momentul in care aduci aparatele in tara, mai dai la statul roman 34% (taxe vamale 10% + 24% TVA). Asta inseamna cam 800 usd (2640 lei) plus cheltuielile de transport manipulare, depozitare etc.
    Chiar si asa, un profit de 100-200 usd pe device mi se pare enorm. Dar se pare ca asa e in romania, toti prefera sa dea tunul cu 4-5 aparate decat sa aiba acelasi profit la pret mai mic dar de la multi clienti. Slabi
    Aici nu discut de bisnitari care aduc aparatele in geamantan

  9. nu stiu de ce ar da cineva 3200 de lei pentru iPhone 5 varianta plastic – pe care ei o numesc 5C cand poti sa-ti iei iPhone 5 varianta premium la 2900 de lei acum (vezi emag si alte magazine)

  10. Nici eu. Dupa ce am vazut ca i5C va fi la fel ca i5 dar cu carcasa de plastic am cumparat un i5 si sanatate. Design-ul la 5 e muuult mai bun ca la 5C, doar sa ai grija de el sa nu se zgarie.

  11. Bineinteles ca daca au vazut ca se cumpara chiar si cu preturi mari or sa le faca si mai mari fara sa tina cont de injuraturi. Preturile nu sunt “marite”…..e de-a dreptul macel ce o sa se intample mai ales pana prin noiembrie-decembrie cand va aparea la operatorii de telefonie mobile. 5000-6000 de lei pe bune acum, cat de nesimtit sa fii? asta ca sa nu mentionez ca in sua este $650 in conditiile in care salariile medii sunt cateva mii deci se incadreaza foarte bine in limita rezonabilului. Apropo de articol anul trecut in magazinele Apple Store iPhone 5 a aparut destul de tarziu(ma refer fizic sa il poti cumpara, nu doar pentru prezentare)

  12. Am intrat acum pe un site de licitatii online si am vazut ca este disponibil si 5s pentru precomanda…m-am uitat doar la varianta de 64GB, m-am enervat prea tare ca sa ma uit si la celelalte. era undeva 1400 de euro….ieftin ca braga

  13. Sant curios daca iPhone 6 ba fi cu totul alta mancare de peste…ma refer hardware-software si design…sau va fi un iPhone 5S cu camera de 12 MP, display full hd si inca 1GB ram in plus. Mie oricum imi place 5S-ul, nu ma deranjeaza ca e ca 5-ul actual la body..insa 5C-ul…sincer nu-i prea vad rostul…sa imbraci iPh 5 in plastic…ma rog. Sper ca 6-le sa nu fie tiganie, Apple pana acum au fost campioni la design, eleganta, bun gust, nu rachete. Si cand zic tiganie ma refer NU PLASTIC, NU DIAGONALA DE TV DE BUCATARIE ! Mie 4 inch mi se par more than enough pt un tel. Hai un 4.5, insa mai sus de atat…exista iPad…nu ??

  14. Doamne ce frumos si bune este Galaxy S 4.Stiu ca deranjez pe multi dar este un adevar care doare.Inclusiv pe mine!Dar adevarul este unul singur:S 4 este mai bun si cu….300 de euro mai ieftin!!! La fel si HTC one!

  15. mai sa fie, ce tot se inghesuie multi sa si ia un amarat de iphone 5s, sau 5c care sar de 4500 lei, prost sa fi sa dai 4000-4500 pe un 5c, sau peste 5000 pe 5s cat sunt acum pe diferite siteuri de specialitate,.. la bani astia imi iau s4 care e cam 2400 nou, si e mult cu peste 5c,… si imi raman si bani ca sa imi iau si alceva, deci la jumatate, astai marketing la aplle?…

  16. Parerea mea e, ca sant preturi foarte mari si nu merita 1000€,sant bani foarte multi si poate mai avem si ghinion sa se cojasca vopseaua:(( mai asteptam sa scada pretul,asta e!