Multi americani nu vor plati pentru un upgrade la iPhone 5C

  Cei de la Fortune fac o analiza interesanta asupra strategiei Apple in legatura cu terminalul iPhone 5C spunand ca majoritatea americanilor vor cumpara terminalul fara a cheltui vreun ban din buzunar, ba din contra. Apple ofera in momentul de fata 135$ si 215$ pentru terminale iPhone 4 si iPhone 4S uzate, majoritatea celor care ar putea cumpara iPhone 5C facand parte din randul grupului de utilizatori ai acelor dispozitive. Conform preturilor practicate in SUA, un iPhone 5C poate fi cumparat la pretul de 99$ cu prelungirea sau incheierea unui abonament pe 2 ani de zile, pretul de achizitie fiind mai mic decat cel primit pentru vechiul terminal.

  In aceste conditii un utilizator ar premi credit in magazinele Apple pentru a cumpara alte produse si ar pleca acasa cu un iPhone 5C nou predand un terminal vechi de 3 sau 2 ani de zile. Afacerea este foarte buna pentru multi care vor alege aceasta metoda in locul platirii unui pret intreg pentru terminal, pret considerat a fi mult prea mare de catre toti cei care anlizeaza piata terminalelor mobile. Bun, clientul ar fi multumit, dar Apple? Ei bine si Apple va fi multumita, deoarece ea urmeaza sa comercializeze in tarile aflate in curs de dezvoltare aceste terminale preluate de la utilizatori, preturile cerute pentru ele fiind mici.

  Practic si Apple si clientul castiga din aceasta afacere, iar Apple se poate lauda cu faptul ca a vandut multe terminale iPhone 5C.