Touch ID ar putea avea inca o utilitate excelenta

  Stiti cu totii ca noul sistem Touch ID din iPhone 5S este capabil sa permita deblocarea terminalului si sa autorizeze efectuarea de achizitii din interiorul iTunes Store-ului fara a utiliza o parola, insa Apple ii poate extinde functionalitatea extrem de mult. V-am spus zilele trecute ca o amprenta ar putea fi utilizata pentru a autoriza inchiderea terminalului, in acest fel compania protejand utilizatorii impotriva hotilor, insa exista loc si pentru altceva. Nu stiu cati dintre voi v-ati gandit la o asemenea utilitate, insa ar fi grozav daca Apple ar permite utilizatorilor sa protejeze accesul la aplicatii cu o amprenta.

  Mai exact, Apple ar putea sa ne permita sa blocam accesul persoanelor neautorizate la aplicatiile native cu ajutorul Touch ID, aplicatiile urmand a se deschide doar cu degetul nostru. Aplicatiile Messages, Photos, Mail, Notes sau Calendar pot contine informatii confidentiale sau cel putin intime si cu siguranta multi si-ar dori sa le poata proteja, iar prin Touch ID Apple ar putea oferi posibilitatea de a face acest lucru. Din pacate Apple nu ofera acum vreun sistem asemanator, nici macar disponibil pentru utilizare cu un Passcode, asa ca implementarea sa ar fi extrem de apreciata.

  Desigur ca prin jailbreak puteti obtine aceasta functionalitate fara probleme, insa ce se intampla cu toti cei care nu pot face jailbreak sau nu sunt interesati sa aplice aceasta procedura?