Prima Pagina aplicatii Touch ID ar putea avea inca o utilitate excelenta

Touch ID ar putea avea inca o utilitate excelenta

  Stiti cu totii ca noul sistem Touch ID din iPhone 5S este capabil sa permita deblocarea terminalului si sa autorizeze efectuarea de achizitii din interiorul iTunes Store-ului fara a utiliza o parola, insa Apple ii poate extinde functionalitatea extrem de mult. V-am spus zilele trecute ca o amprenta ar putea fi utilizata pentru a autoriza inchiderea terminalului, in acest fel compania protejand utilizatorii impotriva hotilor, insa exista loc si pentru altceva. Nu stiu cati dintre voi v-ati gandit la o asemenea utilitate, insa ar fi grozav daca Apple ar permite utilizatorilor sa protejeze accesul la aplicatii cu o amprenta.

  Mai exact, Apple ar putea sa ne permita sa blocam accesul persoanelor neautorizate la aplicatiile native cu ajutorul Touch ID, aplicatiile urmand a se deschide doar cu degetul nostru. Aplicatiile Messages, Photos, Mail, Notes sau Calendar pot contine informatii confidentiale sau cel putin intime si cu siguranta multi si-ar dori sa le poata proteja, iar prin Touch ID Apple ar putea oferi posibilitatea de a face acest lucru. Din pacate Apple nu ofera acum vreun sistem asemanator, nici macar disponibil pentru utilizare cu un Passcode, asa ca implementarea sa ar fi extrem de apreciata.

  Desigur ca prin jailbreak puteti obtine aceasta functionalitate fara probleme, insa ce se intampla cu toti cei care nu pot face jailbreak sau nu sunt interesati sa aplice aceasta procedura?

 • Bobo

  De vreme ce amprenta blocheaza accesul oricărei alte persoane în telefon încă de la deblocare, cum ar putea ajunge altcineva cu excepția ta să aibă control la Messages, Photos, Mail, Notes sau Calendar?

 • Bogdan P

  Probabil va fi un “feature” al iOS 8…

 • Daniel

  Cand e deblocat si prietenii doresc sa vada noul IOS sau cum se misca mai pot arunca o privire unde nu ar fi necesar .

 • @Bobo: Daca tu il deblochezi si-l lasi cuiva sa dea un telefon, iar el incepe sa cotrobaie prin celelalte aplicatii… ? Daca intr-un moment de neatentie cineva ti-l fura deblocat?

 • oriceon

  Va dați seama ce baza de date de amprente își fac astia?

 • Daniel

  Ce misto apare acum 😀

 • Ovidiu

  ar putea interveni si serviciile secrete pentru a prelua amprentele si datele fiecaruia de la apple:)

 • Petronius

  Si guvernul mondial condus de anticrist nu mai pare chiar o poveste, nu?
  Acum e pentru cine vrea… Alte “atentate” apoi amprentarea obligatorie.. Sau mai bine direct cip-ul implantat. Dumnezeu sa ne apere!

 • iCatalin41

  Eu spun ca ar fii o idee geniala… Vorba lui BogdanP, ar putea fii ceva pe viitorul iOS 8

 • bogdan stefan

  @oriceon: da, ne dam! nu stiu cum de mai poti dormi noaptea stiind ca amprenta ta este pe mana Americii! Spune-mi te rog, iei calmante sau ce faci sa te mai lase gandul asta?

 • noobs

  ce copi sunteti ma amprentele sunt stocate in telefon si nu pot fi luate prin net sau orice alta modalitate decat daca dai tu telefonul inapoi .cititi inainte sa vorbiti

 • MAVone

  MythBusters Fingerprints Busted !!! in 10 min … :))) Oare cat le ia sa-l “hackuiesca” ? Eu zic ca maxim 2 ore ? Eu zic sa va faceti plati online cu “dejtu” si apoi sa va pierdeti telefonul prin Rm.Valcea (no ofence) 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=MAfAVGES-Yc

 • melody1

  iPhone 5S va avea intotdeauna alta versiune de iOS care o setare usor diferita
  Pentru ca va avea in meniu functia de touch ID cu aplicabilitatea aferenta.

  Sau ar putea fi acelasi ios, dar care sa inhibe sau nu setarea de touch ID, daca gaseste senzorul in HW…

 • dani

  @bogdan stefan …… ce gandire poti sa ai ………, ma mir ca te mai trezesti dimineata

 • Laurentiu

  Dragii mei, atat timp cat amprenta voastra este citita , scrisa intr-o memorie , indiferent ca este la nivelul procesorului sau in internet , ea este disponibila catre software . Si, evident, ca nu veti avea VREODATA siguranta ca singurul software care o va accesa va fi iOS sau altul. Desi Apple nu a detaliat , forma in care e retinuta amprenta este criptata fara posibilitatea de revers la forma originala( cu intrumente de calcul “normale”).
  Asa ca fiti speriati , dar nu foarte tare 😉

 • melody1

  @Laurentiu: ai dreptate… suntem de-a dreptul speriati… nu tare, foarte tare…

  citeste si restul articolelor pe idevice, s-a tot discutat despre amprenta… indiferent cum o fi ea, poate sa o aiba oricine… care e problema? nu mai gasim hartie igienica? bate vantul mai tare seara? pe bune, ce tot o arunci aiurea, cu niste balarii?

 • Danny

  @oricen, old @#constanta ?

 • oriceon

  @Danny da, chiar eu 🙂
  Si.. apropos băieți, am zis eu ca nu dorm noaptea ca ne iau astia amprentele? Sunteți patetici! Era doar o observatie adusă acestui fapt! nimic mai mult. Oricum mulți dintre voi aveți pana in 10 ani si nu puteți răspunde decent unui comentariu.

 • anon

  sau sa implementeze o functie prin care telefonul nu merge decat daca ai degetu belit pe senzor… ai luat degetu, s-a blocat telefonu si se autodistruge… si pentru a-l folosi, cu o mana tii pe senzor si cu o mana folosesti telefonul… si pentru a opri autodistrugerea sa aiba un meniu special,,,

 • Mary

  Ati innebunit cu “mama ce baza de amprente !!!! ” ASA SI ?????

 • BogdanU

  Eu propun sa inlocuiasca touchid-ul cu ceva ADNId. Adica se ia una bucata telefon, se inlocuieste butonul cu un buton cu gamalie de ac, atunci cand individul vrea sa deblocheze telefonul, se inteapa nitel, curge sange, se verifica adn-ul, si daca ai bani de varianta 5s platinum, iti face si un set de analize.

 • anon

  analizele au fost amanate pentru 6s