Apple putea creste substantial securitatea iPhone-ului prin implementarea acestei functii

  Apple a implementat posibilitatea de a ne debloca iDevice-urile folosind amprentele degetelor, procedura fiind mult mai simpla decat cea care impune utilizarea unui slide to unlock. Touch ID-ul gandit de catre Apple poate fi utilizat inclusiv pentru a efectua rapid achizitii din iTunes Store fara a mai folosi parole, insa din pacate Apple a trecut cu vederea o utilitate foarte mare a cititorului de amprente. Apple ar fi putut utiliza amprentele pentru a bloca posibilitatea de a inchide iDevice-urile folosind functia Power Off, insa din pacate nu a facut acest lucru.

  Acum oricine poate inchide un iDevice folosind butonul Power si slider-ul pentru inchiderea terminalului, iar daca un hot ne fura terminalul si il inchide, noi nu il vom mai putea gasi chiar daca avem Find My iPhone activ. Ei bine, Apple ar fi putut impiedica acest lucru prin implementarea necesitatii de a utiliza o amprenta pentru functia power off, dar din pacate nu a facut acest lucru. Chiar si asa, iOS 7.0.1 sau iOS 7.1 ar putea aduce o asemenea functionalitate, insa ramane de vazut daca Apple o va considera a fi necesara.

Articolul precedentMicrosoft Cortana – un competitor pentru Siri
Articolul următorEvolutia camerei in iPhone (comic)
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.